YLIVIESKAN KIRKOSSA - TÄHTITENORI JYRKI ANTTILA

Jyrki Anttila esittää kauneimpia suomalaisia lauluja sunnuntai-iltapäivän kirkkokonsertissa.

Häntä säestävät pianisti Maija Anttila sekä Oulu Sinfoniasta koottu jousikvartetti.

Kvartetissa soittavat Lasse Joamets viulu I, Anita Virkkala viulu II, Susanna Nietula alttoviulu sekä Harri Österman sello.

Harri

Österman on tehnyt myös kappaleiden sovitukset kvartetille.


Jyrki Anttila aloitti lauluopintonsa Oulun konservatoriossa mm. Esko Jurvelinin ja Airi Tokolan lauluoppilaana. Hän opiskeli Sibelius-Akatemian oopperastudiossa vuosina 1995–98. Vuosina 1996–2002 Jyrkin opettajana toimi myös basso Jaakko Ryhänen. Vuonna 1997 Jyrki voitti Someron valtakunnallisen tenorilaulukilpailun ja 1999 Tampereella järjestetyn Opera Grand Prix-kilpailun. Anttila on vieraillut oopperarooleissa Saksassa, Sveitsissä, ja Latviassa. Hän konsertoinut mm. Yhdysvalloissa, Japanissa, Australiassa, Ruotsissa.

Jyrki Anttila on ollut kiinnitettynä Suomen Kansallisoopperaa solistiksi vuodesta 1998. Hän on laulanut keskeisimpiä oopperoiden tenorirooleja. Häntä on kiitetty erityisesti Wagnerin suurista tenorirooleista. Oopperatehtävien ohessa hän on esiintynyt useiden suomalaisten orkestereiden vierailevana solistina ja maakuntaoopperoissa mm. Tampereella, Oulussa ja Vaasassa, sekä Ilmajoen musiikkijuhlilla. Savonlinnan oopperajuhlilla hän on vieraillut vuosina 1999–2006 sekä lisäksi kansainvälisillä estradeilla, mm. Yhdysvalloissa, Ruotsissa, Tanskassa ja Kanadassa. Hänellä onkin laaja kokemus erilaisista ooppera-produktioista ja myös viihteellisemmistä konsertti-esiintymisistä. Jyrkin vahvuuksia ovat vahva, iskevä ääni, raamikkuus ja tinkimätön työmoraali.

Ylivieskan kirkko
Yhteistyössä Ylivieskan Seurakunnan kanssa

Liput 25e Akustiikasta tai www.lipputoimisto.fi

▼ Show More Information

Kirkkotie, 84100
Ylivieska
21 February , Sunday 15:00

More Events Nearby