Volbeat - Plenen, Bergenhus Festning

Megarockerne Volbeat spiller sin eneste Norgeskonsert sommeren 2016 i Bergen på Plenen på Bergenhus Festning. Datoen er onsdag 22. juni.

Mange har uttrykt bekymring for hvem som skal holde hardrocken inne på de store arenaene når gamle helter som Black Sabbath, Metallica og Kiss etterhvert legger inn

årene som liveband. Tidene forandrer seg, og det er gjerne flåsete å måle nye artister opp mot sjangerpionerer, men en ting er allikevel sikkert: Volbeat har på rekordtid har blitt ett av få nyere rockeband som klarer å fylle nettopp arenaer.

I hjemlandet Danmark satte de nylig publikumsrekord for et dansk band da de trakk over 38.000 publikummere til sin konsert i Odense. I Tyskland fyller de steder som 02 Arena til randen med festglade hardrockere, og figurer ellers i øverste sjikt på de fleste festivalplakater i 2016-sesongen.

Og det er vel nettopp festaspektet som har gjort Volbeat til det fenomenet det har blitt. Det handler om høy allsangfaktor, om å slå seg på brystet og hytte med nevene og glemme regningsbunken hjemme på kjøkkenet.

Gjengen har ofte blitt beskrevet som en Johnny Cash-infusert utgave av Metallica. Musikalsk er det tunge og gyngende rytmer, bredbeinte riff og vokalmelodier med country-snert. Bandets siste plate, «Outlaw Gentlemen and Shady Ladies», gikk rett inn på førsteplass på VG-listen her hjemme. I løpet av 2016 kommer det etter alle solemerker et nytt album.

Volbeat er ensbetydende med mye humør, spilleglede og et heftig arsenal av visuelle effekter og fengende låter. Har du ennå ikke ristet løs til «Guitars Gangsters & Cadillac Blood», «Sad Man's Tounge» og «Still Counting», er dette anledningen du har ventet på.

Bergen Calling presenteres av Bergen Live og Live Nation

▼ Show More Information

Vågen, 5003
Bergen
22 June , Wednesday 18:00

More Events Nearby

 17 November , Saturday
 USF Verftet, Bergen
 20 November , Tuesday
 Grieghallen, Bergen
 22 November , Thursday
 USF Verftet, Bergen
 15 November , Thursday
 Bergen, Norway, Bergen
 21 November , Wednesday
 Grieghallen, Bergen
 07 December , Friday
 Bergen, Norway, Bergen
 24 November , Saturday
 Grieghallen, Bergen
 03 December , Monday
 Dovile Matt Nail Academy, Bergen
 17 November , Saturday
 Bergen Internasjonale Kultursenter, Bergen
 30 November , Friday
 KODE, Bergen
 28 November , Wednesday
 MadamFelle, Bergen