Vi väljare önskar besked! Upprop/Öppetbrev! Hur tänker ni hantera SD efter valet 2018?

Vänsterpartiet, Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centern, Liberalerna, Kristdemokraterna och Moderaterna!

Hur tänker ni göra med Sverigedemokraterna i valet 2018?

När detta upprop skapas är det drygt 1000 dagar kvar till valet 2018. Lång tid kan tyckas, men eftersom denna fråga sällan eller aldrig

diskuteras öppet av våra politiker, så är det idag näst intill omöjligt att veta, eller ens gissa var de sju partierna står i frågan.

Den förhållningsätt som ni hade i början av mandatperioden, är stort sett detsamma som ni har idag: ni är inte är villiga att föra dialog med eller på annat sätt samarbeta med Sverigedemokraterna. Detta förhållningssätt blir allt svårare att förstå, eftersom det inte är förenligt med hur de flesta av oss vill att vårt samhälle ska se ut i övrigt.

Vi vanliga väljare och medborgare försöker behandla alla medmänniskor i vårt samhälle på ett vänligt och respektfullt sätt. Oavsett vilket parti man röstat på.

I ljuset av detta känns partiledarnas beteende inte längre som speciellt trovärdigt. Det är svårt att rättfärdiga att inte ens försöka samarbeta. Har man väl försökt men inte kommit någon vart har man en mer korrekt grund för att neka sammarbete. Resutatet av detta pekar ensidigt åt ett enda håll. Sympatierna för SD ökar och de sju partierna gör exakt de man tidigare gjort. Vilket kommer att ge samma resultat.

Sveriges riksdag är en arbetsplats vars sammansättning av ledamöter styrs utifrån medborgarnas val. Rätten att ha olika åsikter utgör grunden i vårt demokratiska system. Att vara riksdagsledamot och inte försvara detta måste ju kännas helt absurt.
Vi har tidigare haft partier i Sveriges riksdag som velat avskaffa ALLA andra partier förutom det egna. Den idén fick inget gehör av en riksdagsmajoritet, men den tilläts att yttras där, av den anledningen att Sverige var och är en Demokrati.

Dessa frågor vill vi väljare gärna ha svar på!
• Är ditt parti villigt att avstå regeringsmakten om det krävs aktivt stöd från SD?
• Är ditt parti villigt att avstå från att lägga egna förslag bara för att förslaget också stöds av SD?
• Är ditt parti villigt att avstå från att rösta för ett SD-förslag trots att det egna partiet egentligen är för förslaget?
• Är ditt parti villigt att ingå avtal där man kringgår grundlagsskyddade beslutsprocesser för att undgå samarbete med SD? I så fall, förklara gärna varför ett sådant avtal skulle vara nödvändigt?

Även om de exakta svaren på dessa frågor är viktiga, så är behovet av att dessa frågor lyfts och diskuteras just nu, troligtvis ännu viktigare.

Hälsningar/

De Röstberättigade i Riksdagsvalet 2018.

▼ Show More Information

, 111 28
Stockholm
30 September , Sunday 20:00

More Events Nearby

 18 December , Tuesday
 Fryshuset Klubben/ Arenan, Stockholm
 21 December , Friday
 Kägelbanan, Stockholm
 31 December , Monday
 EPIC Studios - Stockholm, Stockholm