Uvodni seminar - Trauma

Nakon uspješno održanog Uvodnog seminara u Sarajevu, stižemo u Banja Luku!

Fondacija "Wings of Hope" iz Minhena i Udruženje za psiho-socijalnu podršku i bolju budućnost "Progres" iz Sarajeva, nude osobama iz pomagajućih profesija, zaposlenima u insitucijama društva – psiholozima/psihologinjama, (socijalnim)

pedagozima/pedagoginjama, nastavnicima/cama, pravnicima/cama, osobama zaposlenim u oblasti (zdravstvene) njege, zaposlenima u vjerskim institucijama i drugim zainteresiranim osobama, uvodni seminar iz stručnih oblasti trauma pedagogija, trauma savjetovanje i psihotraumatologija.

Tokom uvodnog seminara pružamo informacije o temeljnim postavkama i konceptu moderne, naučno dokazane psihotraumatologije, neurobiologije i istraživanjima o stresu, kao i informacije o postavkama i metodama traumapedagogije i trauma terapije.

Dvodnevni seminar uvod je u program Trauma edukacije Centra za psihotraumatologiju i trauma terapiju (zptn) - http://zentrum-psychotrauma.de/.


Uvodni seminar će u kooperaciji sa Centrom za psihotraumatologiju i trauma terapiju (zptn) voditi gospodin Peter Klentzan, koji od 1994. godine, u ratnim i kriznim područjima Balkana (Bosna i Hercegovina i Kosovo), kasnije na Srednjem i Bliskom istoku (Irak, Izrael i Palestina) radi sa traumatiziranom djecom i mladima, njihovim roditeljima ili starateljima, primjenjujući u svom radu metode i tehnike trauma pedagogije i trauma terapije. Peter Klentzan je trauma savjetnik i trauma pedagog DeGPT e.V. (Društvo za psihotraumatologiju njemačkog govornog područja), trauma terapeut, terapeut predavač i supervizor (zptn), ekonomista društvenog poslovanja (IF). Suosnivač fondacije Wings of Hope; dugogodišnji voditelj trauma centra Fondacije Wings of Hope na Labenbachhof-u u Ruhpoldingu; trenutno voditelj praksis instituta Klentzan d.o.o., u Röhrmoos-u kod Minhena.

Link za prijavu:

https://goo.gl/forms/xi71Hw4O8pY6j9483

Kotizacija za seminar:120,00 KM
*Instrukcije za uplatu nakon prijave, putem maila.
*Poseban popust za studente Master programa


„Mi ne formiramo iskustva, naša iskustva formiraju nas.“ - Eugène Ionesco


Udruženje za psiho-socijalnu podršku i bolju budućnost „Progres“

Hamdije Čemerlića 6
71000 Sarajevo
Tel./fax: 033 641 617
info@progres-bh.ba
www.progres-bh.ba

▼ Show More Information

, 78000
Banja Luka
20 April , Friday 14:00

More Events Nearby

 29 September , Saturday
 Banja Luka, Bosnia and Herzegovina, Banja Luka