Tomeu Penya @ CELTIC BAR GIRONA (L'Envelat)

El CELTIC BAR GIRONA es vestirà de gala el proper diumenge 24 de gener de 2016 a les 19.30 hores per rebre el mallorquí que no passa mai de moda, TOMEU PENYA. Un espectacle diferent, un Envelat diferent, un ambient igual que sempre. La seva trajectòria és la seva vida, el cantautor de ses illes desembarcarà

per crear una tarda de diumenge màgica i especial. Així doncs, el seu últim treball, OPTIMISTA, serà presentat a la immortal ciutat de Girona. Podran adquirir les seves entrades anticipades al preu de 18 euros a través de la nostre web.

ENTRADES:
- Anticipada al CELTIC BAR GIRONA a partir del dimarts 12 de gener o també www.ticketea.com
- A taquilla, entrades a 20 euros.
AFORAMENT LIMITAT

Info, reserves i consulta a www.celticbargirona.com

C/ RIU GUELL 1
GIRONA,

TOMEU PENYA:
Una mica d'història…
Tomeu Penya començà la seva carrera musical tocant en diversos grups de rock que s'havien creat arran del creixement turístic experimentat a Mallorca, quan tenia uns 15 anys. Més endavant, se n'anà de viatge per Europa amb la guitarra i així tocà a diversos pubs d'Alemanya, Dinamarca i Suècia. La seva distància i l'enyorança de l'illa nadiva l'incitaren a compondre cançons.
Quan tornà a Mallorca, els seus amics l'encoratjaren a seguir aquesta via. Va ser el mateix rector de Vilafranca de Bonany qui va dirigir l'enregistrament del seu primer disc Cant a la vila. Al desembre del 1982 Tomeu, amb l'ajuda d'en Joan Babiloni i el suport i finançament d'un grup d'amics, enregistrà un LP amb els seus darrers treballs Càrritx i roses. Llavors anar creixent una gran demanda per part del públic mallorquí.
Èxit a Mallorca

A l'estiu de l'any següent, el cantant superà tots els rècords de l'illa amb més de 10.000 còpies venudes del disc. La seva popularitat cresqué tant que se li demanava constantment que cantés a les festes i revetlles de Mallorca. Participà així a 50 recitals en un mateix estiu. Al novembre del 1983 Tomeu Penya començà a elaborar el seu segon disc. El 1984 al mes d'abril edità el seu nou disc Coverbos en el qual un dels singles Trenc despertà una polèmica, ja que amb aquesta cançó Penya defensava la conservació dels darrers paratges naturals verges de Mallorca. El disc conegué un gran èxit gràcies a cançons com Sa perdiu o Feixets de cabells.
Penya, més enllà de les Illes

Amb el tercer disc, Illamor, la fama d'en Tomeu Penya es consolidà i anà més enllà de la mar per a arribar a Catalunya i a la resta dels Països Catalans. Amb tot, no va ser fins al 1986 gràcies a la seva cançó Mallorquins i catalans, treta del disc del mateix nom que Tomeu Penya es va fer famós al Principat. Va ser aleshores quan el cantant començà a atraure l'atenció dels mitjans de comunicació de la capital catalana que li dedicaren diversos reportatges i entrevistes.
L'any següent, el 1987, el músic illenc edità un nou disc Tomeu. Entre 1988 i 1989, Penya encadenà gires, participacions a programes de tele i acabà aquest període fructuós amb una actuació al Palau de la Música. Després, el 1990, tragué a la venda un nou disc Els cors feritsamb certes novetats com ara versions de Don Williams, artista apreciat pel cantant mallorquí. L'àlbum assolí aleshores la xifra considerable de 15.000 còpies venudes. L'hivern del 1991 el cantant féu una gira per molts pobles de Catalunya, període que finalitzà amb dues actuacions a Barcelona.

▼ Show More Information

Carrer Riu Güell num. 1, 17002
Girona
24 January , Sunday 19:00

More Events Nearby

 21 December , Friday
 Escola Agrària Forestal de Santa Coloma de Farners, Santa Coloma de Farnés