Téli Kupa 2018 - Teremlabdarúgó Bajnokság

A T é l i K u p á r ó l r ö v i d e n
A Téli Kupát 1983-ban írta ki első alkalommal a békéscsabai városi sportvezetés azzal a céllal, hogy a téli időszakban játéklehetőséget biztosítson az egyre több és több kispályás futballcsapat részére.
A kezdeményezés országosan is újdonságnak számított, s

rendkívül sikeres volt. Nemcsak a nagy létszámú nevezett csapat (volt olyan év, hogy 80-nál is több együttes indult), hanem a lakossági érdeklődés miatt is. Rendszeresen több száz néző előtt zajlottak a küzdelmek. A Téli Kupa régiós szinten az egyik legkeresettebb, legsikeresebb kupaküzdelem volt ebben az időszakban.
A 2000-es évekre a nevezői, részvételi létszám visszaesett. De ekkor is több, mint 40 csapat részvételével avattunk Téli Kupa-győztest.
A torna helyszíne rendszerint a 2-es iskola (ma: Kazinczy Ferenc Általános iskola) tornaterme volt.
Békéscsabán az amatőr, szabadidős sportágakat tekintve a legnagyobb hagyománnyal bíró kupaküzdelemről van szó, amely évről évre több ezer embert mozgatott meg.

A „ f e l v i r á g o z á s k o r a ”
Az elmúlt években viszont veszített varázsából a torna, egyre kevesebb csapat adta be nevezését. Az indokokat a csabai kispályás labdarúgásban résztvevők közreműködésével sokáig kerestük – s valójában többet is találtunk:
A Kazinczy tornatermének talaja erősen megterheli az ízületeket.
Nagy lett a különbség a csapatok között, nem motiválta már a kisebb csapatokat a magasabb díjazás és a különdíjak sem.
A tornaterem bérleti díjának állandó emelkedése miatt túl magas lett a nevezési díj, amelyet sok csapat már nem tudott vállalni.
A megyében több helyen is tornákat kezdtek szervezni, s a vidéki „kisebb” bajnokságok vonzóbbak lettek a valóban amatőr módon futballozó csabai csapatok számára. A vidéki tornákon több sikerélményhez is juthattak.
Éppen ezért a 2018-as évre a Téli Kupát kezdetektől szervező Békéscsabai Polgármesteri Hivatal (korábban: Tanács) sportirodája több változást tervez, melynek egyértelmű célja, hogy visszaállítsa a megszakítás nélkül 35 éve szerveződő Téli Kupa régi fényét:
Új helyszínt kerestünk: az Evangélikus Gimnázium nemrégiben átadott új sportcsarnokában szervezzük, melynek modern pályája, a mai kornak megfelelő kiszolgáló létesítménye régiós szinten az egyik legjobb körülményeket biztosítják majd a csapatok számára.
A nevezési díjat szeretnénk lecsökkenteni!
Erősebb média megjelenést tervezünk!
Szeretnénk emelni a tétet a díjazásokban!
A helyi televíziókban is szeretnénk a rendezvénnyel megjelenni.

▼ Show More Information

5600 Békéscsaba, Luther utca 1., 5600
Békéscsaba
14 January , Sunday 08:00

More Events Nearby