Timo sjunger Ted - 6 juli - Parksnäckan

Parksnäckan presenterar stolt Timo sjunger Ted den 6 juli 2018!

Spelplats: Parksnäckan
Datum: 6 juli 2018
Biljettpris Förköp Vuxen: 255 kr + service
Biljettpris Förköp Barn (3-12 år): 125 kr + service
Insläpp Förköp: kl 18:15
Insläpp Övriga: kl 18:45

I nya arrangemang sjunger Timo Räisänen några av

Gärdestads vackraste låtar och såklart en och annan slagdänga. Föreställningen har blivit tokhyllad av såväl press som publik. Timo Räisänen är en av Sveriges bästa liveartister.

Timo Räisänen har släppt åtta album på små indiebolag och spelat på intima klubbar samtidigt som han deltagit i mängder av stora folkliga tv-program, bland andra "På spåret", "Så ska det låta" och "Allsång på Skansen". Han blev den slutliga vinnaren i finalen av "Alla tiders hits" 2013 med sin tolkning av Anna-Lena Löfgrens "Lyckliga gatan".

Göteborgaren har också programlett P3 Guld-galan och Grammisgalan och varit publikvärmare på Melodifestivalens webb-tv. Han har belönats med två P3 guld-utmärkelser för ”Årets manliga artist” och ”Årets bästa liveakt”.

Timo har en energi och glädje, både på scen och utanför, som lätt smittar av sig till publiken. Det och hans mellansnack som ofta gränsar till standup-komik ger en osedvanlig publikkontakt – och efter spelningarna kan man alltid se honom bland fansen, där han signerar både skivor och kläder och blir fotad tillsammans med dem som vill.

Timo Räisänen gjorde sig först ett namn som Håkan Hellströms gitarrist och medproducent på de tidiga skivorna. Efter avhoppet därifrån släppte han två album med hjärteprojektet Her Majesty 2003–2004, och sedan dess har han stått på egna ben som soloartist. Första soloalbumet kom 2005, därefter släppte han i stort sett ett album om året fram till 2008, därefter blev det varannat år fram till 2012 då ”Endeavor” kom. Efter det albumet var det relativt tyst från Timo tills han gjorde några spelningar där han tolkade Ted Gärdestad tillsammans med Göteborg Wind Orchestra, ett projekt som initierades av göteborgsmusikern Martin Schaub. Projektet växte till fler spelningar med GWO, albumet "Timo sjunger Ted" (2016) och en turné som kom att omfatta mer än 60 spelningar.

Ted Gärdestad-projektet fick Timo att hitta sin röst på svenska, och 2017 släppte han sin första skiva med egna låtar på svenska: "Tro, hat, stöld", på sitt eget skivbolag Knivinspelningar.

▼ Show More Information

Sjukhusvägen 2, 75309
Uppsala
06 July , Friday 19:30

More Events Nearby

 15 November , Thursday
 IFU Arena, Gränby
 14 November , Wednesday
 IFU Arena, Gränby
 16 November , Friday
 IFU Arena, Gränby
 27 October , Saturday
 Katalin And All That Jazz Östra Station, Uppsala
 07 November , Wednesday
 Bryggeriet Ångkvarn, Uppsala
 15 November , Thursday
 Uppsala Konsert & Kongress, Uppsala
 28 October , Sunday
 The Bishops Arms Uppsala, Uppsala
 26 October , Friday
 IFU Arena, Gränby
 11 November , Sunday
 The Bishops Arms Uppsala, Uppsala
 03 November , Saturday
 Sunnerstagropen, Uppsala