The Endeavour Trio - Vive la France Atelierconcert

Een nieuw jaar.
Wij nodigen u uit voor een nieuw concert.
En wel met…

THE ENDEAVOUR TRIO
Zij speelden reeds op vele podia in Nederland.
Gaby Devies - Piano
Helen Hendriks – Fluit
Fons Klesman - Klarinet

Helen Hendriks (1964), geboren te Sittard, kreeg haar muzikale vooropleiding bij de plaatselijke

vereniging Harmonie St. Joseph. Zij studeerde aan het conservatorium van Maastricht bij Michel Lefebvre. Vanaf 1986 is zij werkzaam als dwarsfluitdocent aan verschillende muziekscholen en tevens actief als kamermusicus, remplaçant bij diverse orkesten en studiomuzikant. Sinds augustus 2005 is Helen afdelingshoofd bij Artamuse, het Centrum voor Muziek en Dans, in Sittard-Geleen. Zij speelde al eerder bij de Kunstkring Echt met het harptrio “La corde Coloré”, maakt deel uit van blazersensemble Zuiderwind en vormt samen met Fons Klesman (klarinet) en Gaby Devies (piano) het Endeavour Trio. Daarnaast heeft zij een liefde voor de Nederlandse taal en zijn er in 2015 vier Haiku's van haar hand op een kantelkalender in België verschenen.

Gaby Devies-Fiegen studeerde aanvankelijk piano én viool. Ze meldde zich als 15-jarige dan ook voor beide instrumenten aan op het conservatorium van Maastricht. Uiteindelijk koos ze definitief voor de piano. Haar einddiploma solospel behaalde ze bij Jo Dusseldorp. Naast haar werk als pianopedagoge groeide ze uit tot specialist in het begeleiden van solisten. Haar liefde voor de kamermuziek leidde tot het vormen van diverse combinaties met fluit, saxofoon, hoorn, hobo, klarinet, viool, cello en zang. Zij is lid van het Duo Con Brio, het trio Mezzetino, trio A Piacere, the Endeavour Trio en diverse gelegenheidsensembles die regelmatig te horen zijn op binnen- en buitenlandse podia. Bijzonder zijn de huisconcerten bij haar thuis waar in kleine kring van maximaal 50 personen kamermuziek gebracht wordt zoals kamermuziek ooit bedoeld is.

Fons Klesman begon op 12 jarige leeftijd met klarinetspelen. Van 1982 t/m 1988 studeerde hij aan het Maastrichts Conservatorium. Deze studie resulteerde in het cum laude behalen van de diploma's Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus. Tevens werd hem door de gemeente Maastricht de Edmond Hustinxprijs 1988 toegekend. Tijdens zijn studie speelde Fons als soloklarinettist in het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest en Het Nationaal Jeugd Symphonie Orkest. Sinds 1987 is hij als soloklarinettist en concertmeester Het programma zal u snel worden toe gezonden.

U bent van Harte uitgenodigd…..het beloofd weer een zeer muzikaal gebeuren te worden.


Reserveer per mail met het aantal …
op info@piano-technica.nl
www.piano-technica.nl

▼ Show More Information

Piano -Technica Beegderveld 19 Beegden
adress is not specified
22 January , Friday 20:00