SØNDAGSJAMMEN på SAXON KING 31. JANUAR

Starter: 19.00
Slutt: 23.00
Døra: gratis

Det er på tide å revitalisere Jammen på Saxon King. Vi setter ned frekvensen til siste søndagen i måneden og håper både erfarne og uerfarne musikere tar turen for å prøve seg på scenen. Ennå viktigere er at publikum kommer for en gratis men givende aften hvor

den gode musikken står i sentrum.

Møt opp denne søndagen så vi skaper en pulserende og spennende kveld. En liten hjertestarter for jammen i 2016.

Til deg som vil delta: Du trenger ikke å kunne spille et instrument. Bli med og syng med husbandet eller sett sammen et band for anledningen. Det er også muligheter for band å spille egne låter. Er du en singer songwriter så ta en låt med kassegitaren. Vi ønsker nytt blod på scenen. Dette er givende både for publikum og de mer erfarne musikerne som har holdt hjulene i gang. Søndagsjammen er en flott arena for å møtes på tvers av genre og kanskje nye band kan komme i kjølvannet av dette. Ta med en venn og kom på søndagsjammen 31. januar.

Søndagsjammen i Horten har vært en kulturinstitusjon som har eksistert i over tjue år, med forskjellige utesteder som base. Den har eksistert som en ”anarkistisk” forening, uten noe formelt styre eller rollefordeling, musikersamfunnet har i felleskap sørget for at det har rulla og gått.

På nittitallet, da det var flere profesjonelle turnerende musikere, ble grunnlaget lagt for en bransjekveld der folk kunne møtes etter endt arbeidsuke til sosialt samvær og utveksling av erfaringer. Folk kom fra fjern og nær, og søndagskveldene ble en av de mest pulserende utelivskveldene. Mange musikere som er godt etablerte i dag, har trådt sine ”barnesko” på Jammen. Etter hvert ble flere avhengige av en ”straightjobb”, og det ble vanskeligere å henge ute til klokka to på mandags morgen, så det begynte å tynnes i rekkene med jammere.

I løpet av den siste tiden mens vi har hatt tilhold på Saxon King, har vi tatt grep og justert spilletiden fra ti til ett på kvelden, til mellom halv åtte og elleve. Dette har gjort det enklere å få flere til å stille opp som musikere i husbandet, og for oppmøtet for øvrig. Men i fjor høst var Jammen inne i en bølgedal igjen, og nå på nyåret vil vi sette ned frekvensen til en gang i måneden for å se om vi klarer å revitalisere denne happeningen som tidligere gikk en gang i uken. Dette gjør vi de to første månedene i år, så satser vi på at vi kan øke frekvensen etter hvert som vinteren begynner å slippe taket.

Jammen har fungert som følgende: Vi har et husband som har hovedansvaret for kvelden. De stiller opp i rimelig tid og rigger scenen, og er klare til halv åtte. Som regel er dette fire personer, for eksempel bassist, trommis, pianist og gitarist. Det finnes PA og lys på stedet, pluss et el.piano og en Ampeg bassforsterker og en Vox gitarforsterker. Husbandet spiller først et sett for å ”åpne” kvelden, og for å sjekke at lyden er ok. Etter dette er scenen åpen for jammere som har lyst til å spille eller synge. Det er en fordel at husbandet har en viss rutine i å ”ta ting på hæl’n”, i og med at jam innebærer en stor del improvisasjon. Det er også viktig at folk er i stand til å kommunisere hva og hvordan de vil gjøre ting. Jammen kan også godt fungere som en ”open mic” løsning, hvis komplette band eller singer/songwritere har lyst til å presentere musikken sin. Alle er velkomne så lenge folk er fornøyd.

▼ Show More Information

Storgata 51, 3182
Horten
31 January , Sunday 19:00

More Events Nearby

 29 September , Saturday
 Quality Hotel Tønsberg, Tønsberg
 13 October , Saturday
 Råde Parkfestival, Råde
 11 October , Thursday
 Råde Parkfestival, Råde
 29 September , Saturday
 Villa Møllebakken, Tønsberg
 12 October , Friday
 Råde Parkfestival, Råde
 29 September , Saturday
 Nordskogen Skole, Horten
 18 October , Thursday
 Nøtterøy Kulturhus, Nøtterøy
 26 September , Wednesday
 SF Kino Moss, Moss
 13 October , Saturday
 Bakkenteigen Kulturhus, Horten
 13 October , Saturday
 Verket Scene, Moss
 12 October , Friday
 Råde BMX Arena, Råde
 05 October , Friday
 Nøtterøy Kulturhus, Nøtterøy
 20 October , Saturday
 Quality Hotel Klubben, Tønsberg
 23 October , Tuesday
 Moss I Sentrum, Moss
 09 October , Tuesday
 Vestby Jeger og Fiskerforening, Vestby
 15 October , Monday
 Råde kommune, Råde
 27 September , Thursday
 Vestby Jeger og Fiskerforening, Vestby
 10 October , Wednesday
 Åsgårdstrand Kirke, Åsgårdstrand
 08 October , Monday
 Caravelle-Tours, Moss
 07 October , Sunday
 Larkollen, Norway, Larkollen
 29 September , Saturday
 Vestby Jeger og Fiskerforening, Vestby
 07 October , Sunday
 Larkollen, Norway, Larkollen