Sibelius-fantasia

Jo perinteeksi muodostunut Sibelius-fantasia järjestetään perjantaina 22.9.2017 kello 20.30 Hämeenlinnan torin ja kirkkopuiston maisemissa. Fantasian jälkeen ilta jatkuu Kuorot kuutamolla -tapahtumalla, jossa satojen laulajien joukko jalkautuu eri puolille keskustaa.

Fantasian taiteellinen sisältö nojaa

edelleen valotaiteeseen, Sibeliuksen musiikkiin ja kuorolauluun sekä tuttuun miljööseen kirkon edustalla. Esityksessä tuttujen elementtien rinnalle haetaan kuitenkin myös uutta tulokulmaa esimerkiksi uudentyyppisellä musiikkilajien genrerajat ylittävällä sisällöllä. Lisäksi sisällöissä huomioidaan Suomi 100- juhlavuosi sekä lapset ja nuoret teema.

“Haluamme kunnioittaa Sibelius-fantasian perinteitä, mutta myös uudistaa esitystä. Tämän vuoden kantavana teemana oleva: ’lapset ja nuoret’ ovat inspiroineet meitä tuomaan esitykseen uusia kulmia sekä nuorentamaan esiintyjäkaartia. Esityksen temaattisena sisältönä on sukupolvien ketju. Suomea ovat rakentaneet aina uudet ja uudet sukupolvet. Nyt me, nykyiset aikuiset luovutamme viestikapulan ja vastuun seuraaville, sillä lapsissa ja nuorissa on tulevaisuus!” - Ohjaaja Tuula Penttilä

Taiteellisesta sisällöstä vastaa työryhmä, joka on koottu aiempien vuosien fantasioita tekemässä olleista ammattilaisista uusin maustein. Teoksen ohjauksesta vastaa näyttelijä ja muusikko Tuula Penttilä. Työryhmässä on aiempien vuosien fantasioiden tapaan valotaiteilija Juha Rouhikoski, kuoronjohtaja Ismo Savimäki, äänituotannosta vastaava Panu Koskinen sekä tuottaja Juuso Nieminen.

Esiintymässä nähdään muun muassa Hämeenlinnan Mieskuoro, ballerina Linda Haakana, pianotaiteilija Tuomas Nikkanen sekä myös aiemmista Sibelius-fantasioista tuttu Feeniks-Showdancers tanssiryhmä, jota johtaa koreografi Magda Hakala.

▼ Show More Information

adress is not specified
22 September , Friday 20:30

More Events Nearby

 20 July , Friday
 Mellakka Festival, Hämeenlinna
 06 July , Friday
 Linnanpuisto, Hämeenlinna
 30 June , Saturday
 Petäys Resort, Hattula
 29 June , Friday
 Aulanko Tower Trail, Hämeenlinna
 28 June , Thursday
 Unique Art Tattoo Festival, Hämeenlinna
 20 July , Friday
 Wuolteen Kartano Hauho, Hämeenlinna
 07 July , Saturday
 Ahveniston moottorirata, Hämeenlinna
 19 July , Thursday
 Kiipula, Turenki
 21 July , Saturday
 Wuolteen Kartano Hauho, Hämeenlinna
 07 July , Saturday
 Ravintola Rengon Pirtti, Renko
 22 July , Sunday
 Hauhon Kirkko, Hauho
 18 July , Wednesday
 Hauhon Liikenne, Hauho