Satu Sammosta -musikaali Musiikkitalossa

Monty Python -hengessä ohjattu 120 muusikon ja 7 huippusolistin spektaakkeli. Sävellys Joose Tammelin. Jalas Chamber, kapellimestari Juhani Numminen, kuoromestari Inge Jaanson.

Sampo, keskeisin osa Kalevalaa, on vihdoin toteutettu musiikillisena suurspektaakkelina! Säveltäjän kuvailun mukaan teos on

eräänlainen modernisoitu Taikahuilu, jonka huikea tarina pitää katsojan otteessaan. Musiikin ja libreton sisältö aukenee kaiken ikäisille. Musikaali sisältää performanssitaidetta ja Monty Python -henkistä huumoria.

Musikaali pohjautuu Kalevalan tarinaan sammosta, Ilmarisen ihmekoneesta, mutta versio on uusi ja omaperäinen. Lavalla esiintyy myös paljon sellaisia hahmoja, joita ei tuntemassamme Kalevalassa lainkaan mainita.

Teoksen runoista valtaosa on peräisin Kalevalasta, mutta kuten Lönnrot, myös Tammelin on täydentänyt niitä tarinan viemiseksi eteenpäin. Myös teoksen kieli noudattelee suurelta osin kalevalaista tyyliä.

Teos on sävelletty sinfoniaorkesterille, nais- ja mieskuorolle sekä solisteille. Tammelinin musiikki on klassista ja perusluonteeltaan kansallisromanttista, mutta siitä löytyy myös erikoisempia mausteita. Äänimaailma on säveltäjän itsensä mukaan nimenomaan suomalainen ja siinä on pihkaa ja sammalta.

Joose Tammelin: Legend of Sampo

A spectacle in the spirit of Monty Python. 120 performers on stage, 7 exquisite soloists. Jalas Chamber, conductor Juhani Numminen, choir leader Inge Jaanson.

Sampo, the most essential part of the Finnish national epic Kalevala, has finally found its musical form in this grand spectacle. The composer describes his work as a modernised Magic Flute that captivates the audience with its intriguing story. The music as well as the story of the libretto is suitable for all ages. The musical contains performance art and humour in the spirit of Monty Python.

▼ Show More Information

Mannerheimintie 13a, 00100
Helsinki
24 February , Saturday 19:00

More Events Nearby

 03 January , Thursday
 Helsinki, Finland, Helsinki
 05 January , Saturday
 Tapahtumakeskus Telakka, Helsinki
 31 December , Monday
 The Circus, Helsinki
 29 December , Saturday
 Azembora, Helsinki
 31 December , Monday
 Shamrock Vantaa, Vantaa
 16 December , Sunday
 Eckerö Line, m/s Finlandia, Helsinki
 22 December , Saturday
 Shamrock Vantaa, Vantaa
 28 December , Friday
 Shamrock Vantaa, Vantaa
 29 December , Saturday
 Shamrock Vantaa, Vantaa