Saint Amour - Première

Liefde doet iets met een mens. Ze maakt niet alleen blind, maar ook onhandig, lichtvoetig, melancholisch en bij momenten zelfs krankzinnig. My Funny Valentine, de nieuwe editie van Saint Amour, bekijkt het allemaal met een meewarige glimlach. (Het kan ook een grimlach zijn.)
Saint Amour koppelt traditiegetrouw

met de nodige zwier literatuur en liefde aan elkaar en trommelt daarvoor een schare messcherpe auteurs op, zinderende muziek en stomende filmfragmenten.

Stella Bergsma is zangeres (Einsteinbarbie), dichteres, romanschrijfster, opiniemaakster en redelijk recht voor de raap: ‘Ik ben Stella Bergsma. Ik neuk terug.’ Ze leest uit haar roman ‘Pussy Book’.
(https://www.youtube.com/watch?v=WeUTwFwVXQk)

Merijn de Boer. Volgens Onno Blom is ‘’t Jagthuys’, de pas verschenen roman van Merijn de Boer, “een tintelend, aantrekkelijk boek. Smeuïge seksscènes. Leest heerlijk weg, je moet er ontzettend om lachen maar uiteindelijk is het ook een ontroerend boek. (http://merijndeboer.nl)

Pedro Elias, door Marc Didden omschreven als ‘de Dostojevski van Deurne en de Elsschot van Edegem’, vertelt over zijn wandeltochten. Met de hond Pablo, maar zonder het meisje Nuria. (https://www.youtube.com/watch?v=16D_HzkrTzE)

Andy Fierens, Vlaanderens leading perfoming poet, heeft het over Wonderbra’s & Pepperspray. (http://www.nederlandsepoezie.org/dichters/f/fierens.html) (https://www.youtube.com/watch?v=DRXdfLR_tjY)

Jamal Ouariachi schreef met ‘Een honger’ een gewaagd en ambitieus boek dat hem meteen en onverbiddelijk de hoogste regionen van onze letteren in catapulteerde. (http://www.jamalouariachi.nl)

Marieke Rijneveld sprokkelde met haar debuutbundel ‘Kalfsvlies’ een mandvol fonkelende recensiesterren en wordt nu al door menigeen ‘het talent van 2016’ genoemd. (https://mariekerijneveldschrijfster.wordpress.com)

Aleksandr Skorobogatov is een Russische auteur en woont in Antwerpen. Zijn tragische en ontroerende roman ‘Portret van een onbekend meisje’ is volgens TZUM de beste van 2015. (http://www.skorobogatov.com)

Lize Spit debuteert met de vuistdikke roman ‘Het smelt’ en wekt de hoogste verwachtingen. (http://www.lizespit.be)

Los Speedy Bobs, zijnde het glorieuze triumviraat Gregory Frateur, Roy Aernouts en Tom Pintens, brengen levensliederen zoals u ze nog nooit gehoord heeft. (https://vimeo.com/108909409)

Saskia de Coster brengt op video een betoverend mooie sekssène uit haar alom geprezen roman ‘Wat alleen wij horen’. Compagnera Inne Eysermans zorgt live voor een beklijvende soundscape. (http://www.saskiadecoster.com)

Sven Speybrouck is spreekstalmeester (in België). Piet Piryns ook (in Nederland).

Samenstelling programma en regie: Luc Coorevits.

▼ Show More Information

Keizerstraat 3, 2800
Mechelen
12 February , Friday 20:15

More Events Nearby

 31 December , Monday
 Bruxelles/Brussel, Brussels
 31 December , Monday
 Fcknye Festival, Brussels
 12 January , Saturday
 De Roma, Borgerhout
 30 December , Sunday
 Diegem, Belgium, Diegem
 13 January , Sunday
 De Roma, Borgerhout
 14 January , Monday
 Temse, Belgium, Temse
 27 December , Thursday
 BOZAR, Brussels
 22 December , Saturday
 Koningin Elisabethzaal, Antwerp
 06 January , Sunday
 EU Parliament Brussel, Brussels
 22 December , Saturday
 La Monnaie De Munt, Brussels
 31 December , Monday
 Captain's Lounge, Antwerp
 21 December , Friday
 Forum Deurne, Deurne