Saint Amour. Funny Valentine

Liefde doet iets met een mens.
Ze maakt niet alleen blind, maar ook onhandig, lichtvoetig, melancholisch en bij momenten zelfs krankzinnig. My Funny Valentine, de nieuwe editie van Saint Amour, bekijkt het allemaal met een meewarige glimlach.
Saint Amour koppelt traditiegetrouw met de nodige zwier

literatuur en liefde aan elkaar en trommelt daarvoor een schare messcherpe auteurs op, zinderende muziek en stomende filmfragmenten.

De volgende gasten staan op ons podium.
Stella Bergsma, is zangeres (Einsteinbarbie), dichteres, romanschrijfster, opiniemaakster en redelijk recht voor de raap: ‘Ik ben Stella Bergsma. Ik neuk terug.’ Ze leest uit haar roman ‘Pussy Book’.

Merijn de Boer. Volgens Onno Blom is ‘’t Jagthuys’, de pas verschenen roman van Merijn de Boer, “een tintelend, aantrekkelijk boek. Smeuïge seksscènes. Leest heerlijk weg, je moet er ontzettend om lachen maar uiteindelijk is het ook een ontroerend boek. (http://merijndeboer.nl)

Pedro Elias, door Marc Didden omschreven als ‘de Dostojevski van Deurne en de Elsschot van Edegem’, vertelt over zijn wandeltochten. Met de hond Pablo, maar zonder het meisje Nuria.

Andy Fierens, Vlaanderens leading perfoming poet, heeft het over Wonderbra’s & Pepperspray.

Jamal Ouariachi schreef met ‘Een honger’ een gewaagd en ambitieus boek dat hem meteen en onverbiddelijk de hoogste regionen van onze letteren in catapulteerde. (http://www.jamalouariachi.nl)

Marieke Rijneveld sprokkelde met haar debuutbundel ‘Kalfsvlies’ een mandvol fonkelende recensiesterren en wordt nu al door menigeen ‘het talent van 2016’ genoemd. (https://mariekerijneveldschrijfster.wordpress.com)

Aleksandr Skorobogatov is een Russische auteur en woont in Antwerpen. Zijn tragische en ontroerende roman ‘Portret van een onbekend meisje’ is volgens TZUM de beste van 2015. (http://www.skorobogatov.com)

Lize Spit debuteert met de vuistdikke roman ‘Het smelt’ en wekt de hoogste verwachtingen. (http://www.lizespit.be)

Los Speedy Bobs, zijnde het glorieuze triumviraat Gregory Frateur, Roy Aernouts en Tom Pintens, brengen levensliederen zoals u ze nog nooit gehoord heeft.

Saskia De Coster brengt op video een betoverend mooie sekssène uit haar alom geprezen roman ‘Wat alleen wij horen’. Compagnera Inne Eysermans zorgt live voor een beklijvende soundscape. (http://www.saskiadecoster.com)

Sven Speybrouck is spreekstalmeester

▼ Show More Information

Rijschoolstraat 4, 3000
Leuven
22 February , Monday 20:00

More Events Nearby

 31 December , Monday
 Bruxelles/Brussel, Brussels
 15 December , Saturday
 Retrocyclingteam De Eddy's Baal, Baal
 30 December , Sunday
 Diegem, Belgium, Diegem
 27 December , Thursday
 BOZAR, Brussels
 02 January , Wednesday
 Belgium,
 06 January , Sunday
 EU Parliament Brussel, Brussels
 14 December , Friday
 La ferme de Froidmont Insertion ASBL, Rixensart
 22 December , Saturday
 La Monnaie De Munt, Brussels
 15 December , Saturday
 L'Equinoxe Resto Bruxelles, Brussels
 15 December , Saturday
 Kampenhout, Belgium, Kampenhout
 15 December , Saturday
 Dolce La Hulpe Hotel Brussels, La Hulpe
 14 December , Friday
 Cultuurcentrum Zwaneberg, Heist-op-den-Berg