Šabac za Anu

8.12 ćemo u klubu Fleka da se okupimo, sviramo , pevamo i đuskamo za život! Našoj miloj sugrađanki je ponovo potrebna pomoć .Imaćete priliku da kupite neku od izlozenih fotografija nasih fotografa, donirate novac u kutiju, I da popijete piće u čast pobede nad bolešću , čijom ćete kupovinom takođe donirati

novac za lečenje!
Mnogi se I dalje javljaju da nastupe to veče
Andrija Kurcevic dj set
Marko Sole Solakovic dj set
Ivan Sabo dj set
Danica Marinkovic (kokteli sreće)..
Joca i Dime OLD FRIENDS
Photo:
Dragana Markovic
Ivana Art Grujic
Jawa 011
Aleksandar Alex Mihailovic
Nikola Jankovic FotoNeraU nastavku možete pročitati obraćanje ovog divnog i velikog borca, krhkog tela i jakog duha i volje za ozdravljenjem.Hvala ti Ana što nam daješ mogućnost da se osetimo ljudima. Srećno u daljoj borbi, I da nam još dugo stvaraš svoju umetnost

"Moj život dalje ne može da se nastavi bez vaše pomoći.
Ovo će bit i jedan "malo duži" tekst i molim vas da koji minut izdvojite kako biste mi POMOGLI. Zato vas molim da pročitate!!!
Za sve one koji prvi put čuju moju priču, zovem se Ana Popović i lečim se od Ewing-sarcoma još od svoje 13. godine (2006.). Prvi put sam izlečena vrlo uspešno hemioterapijama i zrečenjem. Bolest je mirovala 5 godina (do 2011.). U narednim godinama sam imala veliki broj hemioterapija i do ovog momenta još pet operacija. Od prošle godine moji dani se sastoje samo od gole borbe za život i bolova, koji su nažalost postali sastavni deo moje svakodnevnice.
Najpre želim da kažem da mi je jako žao što je dugo vremena prošlo i što se tek sad oglašavam. Nakon dugo vremena sam u psihičkoj mogućnosti da bilo šta napišem. Ne želim da se više ponavljam, želim samo da prekinem ovu noćnu moru. Vaša podrška je opet moja jedina opcija, nakon još jedne godine užasavajuće, poražavajuće borbe za goli zivot. Molim vas, budite ponovo uz mene, kako bih ja jednom bila ta koja će nečiji život moći da promeni, da bih bila zdrava osoba koja može drugima da pomogne kao što ste vi meni. Moji prijatelji, one koje dobro poznajem i one koje samo osećam da su tu iako im lica ne znam. Dugo se se nisam javljala, nisam bila u stanju da razgovaram sa sobom, a kamoli da se nekom obratim, pojavim, kažem bilo šta.
Ne znam koliko ste obavešteni, imala sam tri teška hirurška zahvata,u periodu od novembra do maja ove godine. Poslednji je bio iznenadan, kao bomba, koji je uništio svaki prethodni trud. U jednom danu, u par minuta sam izgubila sopstvene noge, mogućnost hodanja i svaku nadu. Taj strah koji sam tada doživela dotakao me je do srži mog postojanja. Jedan dan sam pala, a već sutradan 14. maja bila sam pod nožem, uz nadu da ću ponovo hodati, a sa neznanjem da li će to ikada biti moguće. Ewing sarcom se ponovo vratio, a ja to uopšte nisam osetila dok moj život nije počeo da visi o koncu. Ta poslednja operacija je bila najteža, najkritičnija i najneizvesnija, a svi koji ste upućeni znate koliko su one prethodne bile opasne, a u isto vreme spasonosne. Izgubila sam osećaj i sebe u jednoj sekundi. Rečeno mi je da ću posle operacije, koja je odreađena savršeno, hodati normalno, ali nisam mogla kao što je trebalo.
Imam 24 godine i učim da hodam po 4. put u svom životu, korak po korak, sitan, za mene nekad potpuno nevidljiv. Osetim da dosežem nove granice, ali konstantno se moj oporavak čini nemoguć. Zaboravila sam kako je živeti bez bolova. Moj život je taj koji pruži dva koraka napred a onda vrati deset unazad. Ubije svaki osmeh i pozitivnu misao da možete dalje. Vrtim se u krug, to je moj jedini osećaj. Prvo jedan korak koji mi je vratio snagu da se borim, da imam šanse. Tako isto drugi, treći, činilo se da idem napred, ali svaki put kada pomislim da sam napredovala nešto me savlada i ponovo baci u krevet, ne daje mi da budem bolje. Da li sam to ja koja je postala izgubljena od silne borbe sa vetrenjačom (gospodo, možete me zvati Don Kihot).
Ljudi rešena sam da pobedim, ali i ne mogu sama, niko ne može sam, a vi ste ponovo moja jedina nada za POMOĆ novčanu, mentalnu, vi ste moj glas koji treba da se čuje daleko... Još dalje nego ikad!!! Trenutno sam na hemioterapijama, ponovo u privatnoj bolnici, za državu ne postojim, ovo je opet jedino rešenje. Primila sam trenutno dve koje su toliko teške i naporne. Koliko god vam ova bolest oduzima poslednje ljudsko dostojanstvo, terapije to još više uništavaju i nadam se da jedino možete razumeti moje reči i ne dalje od toga. Jedna terapija (lekovi i bolnica zajedno) koštaju 175.000 din a traje pet dana pa onda "odmorim" dva dana, a onda još pet. Nakon toga imam pauzu od 9 dana i onda nastavljam sa sledećom, što znači da je moje vreme skupljanja novca koji nemam jako kratko. Postoji mogućnost da ću u skoroj budućnosti moći da primim i biološke terapije, koje su najnoviji metod lečenja raka. Još ne možemo tačno reći ni da li ću moći da budem tako lečena, niti koliko bi bilo terapija. Ono što znamo je da one mnogo koštaju.
Pored svega što trpim, psiho-fizička borba sa praznim računom i sa tim da li ću biti u mogućnosti da produžim sebi život i primim sledeću terapiju me baca u još težu situaciju. Strah da li će sutra biti moguće obezbediti najobičniji lek, a kamoli nešto više od toga je veliki. Kao što znate, kada su u pitanju ovakvi momenti ja nemam više gde da se obratim nego svima vama koji stojite uz mene. Želim da znate da moje ćutanje svih ovih meseci ne znači da sam vas zaboravila i svaki vaš dobar i srdačan gest, veliku pomoć i podršku. Nadam se da mi opraštate jer ja nemam šta drugo da vam kažem osim OPROSTITE i HVALA, ali vas ni na momenat zaboravila nisam.
Postoji jedna osoba na koju dugo vremena zaboravljam, a to sam JA. Zaboravila sam na SEBE, ko sam, kako se boriti, gde dalje, strah me je paralizovao i potonula sam u sopstvenu rupu bola iz koje pokušavam da izađem korak po korak, baš kao što ponovo učim da hodam. Kao beba, prvo u dupku, malim stinim koracima. Tako isto i psihički. Ne vidim sebe kao osobu koja život provodi poput invalida i nije prvi put da mnogi doktori kažu da se ne nadam, al ja ZNAM sebe i uvek sam pobila njihove glupave teorije, sada ću to isto da uradim. Da prekinem ovaj prokleti krug, vrtlog od života u koji sam upala. Budite deo ove borbe da bih izašla iz svega kao pobednik. Osećam da treba da budem osoba koja širi pozitivnu reč, priču, snagu za dalje drugima. Želim biti TA koja pruža ruku pomoći, ali nažalost ništa to ne mogu dok ne nađem rešenje za sopstveno izlečenje uz sve one koji su spremni da viknu glasnije, da se uz VAS moj glas čuje najdalje. Treba da skupim više od 30 000€ iako ne znam ni sama tačnu cifru. A ja znam da to možemo zajedno, i iskreno se nadam da moje reči ove molbe nisu više dosadile i da možete da me razumete.
Za sve one koji žele da budu deo moje borbe i da viknu glasno, još glasnije nego ikad, hvala vam neizmerno. Zahvaljujem se svima koji će moći da pomognu i onima koji to žele a ne mogu da učine!!!"
RSD 170001023292200042
EUR 10232922001
USD 10232922002
IBAN: RS35170001023292200139
SWIFT: BACXRSBG
Unicredit bank Serbia JSC
VOLI VAS VAŠA ANA.

▼ Show More Information

Gospodar Jevremova 12, 15000
Šabac
08 December , Friday 18:00

More Events Nearby