Razstava Cankar v stripu - Cankarjev dom Vrhnika

Trije izjemni likovniki – ilustratorji, slikarji, striparji - povezani z literati oz. umetniki besede, so našli moč in draž za prestavitev Cankarjevih večno aktualnih besedil v strip, ki bo napol filmsko, a vseeno statično stripovsko, približal jedkost predelanih Cankarjevih opažanj in karakterizacij

nas samih. Ta razstava je prva, ki želi preseči neprimernost politizacije Cankarjeve literature, ki je v obliki prekomerne pozabe zajela naše šolstvo ter v manjši meri tudi teater, in ji spet vrniti njeno pravo in bistveno vrednost – ogledalo slovenske duše, ki se je v času pred, med in po Cankarju, kaj malo spremenila.

Tako nastali literarno - likovni dvojci poustvarijo Cankarjeva besedila, ki jih za stripovsko izvedbo tudi na novo poimenujejo:
Boštjan Gorenc Pižama in Tanja Komadina naredita »Moj lajf«, Žiga X. Gombač in Igor Šinkovec »Hlapca Jerneja in pasjo pravico« ter Andrej Rozman Roza in Damijan Stepančič »Hlapce - ko angeli omagajo«.

Razstavo v Cankarjevem domu si je mogoče ogledati od ponedeljka do petka od 10. do 13. ure, ob nedeljah od 10. do 12. ure in ob drugih prireditvah.
Razstava Cankar v stripu bo v avli na ogled do 20. maja v galeriji pa do 27. maja.
Otvoritev je 8. maja.

Vabljeni!

▼ Show More Information

Tržaška cesta 25, 1360
Vrhnika
08 May , Tuesday 18:00

More Events Nearby

 19 December , Wednesday
 Cirkus, Ljubljana