Početni ronilački tečaj (CMAS R1)

Ronilacki Klub Geronimo tijekom cijele godine za nove i stare članove održava ronilačke tečajeve svih kategorija.

Tečajevi se održavaju po standardu CMAS Diverline asocijacije, prve međunarodne ronilačke škole u svijetu koju je davne 1959. godine osnovao legendarni istraživač morskih dubina Jacques

Yves Cousteau.

# ZAŠTO BAŠ KOD NAS?
Prednost naših tečajeva je što nisu „brzinski", tj. traju 3 tjedna, a održavaju se u sigurnom okruženju - na bazenu. Za razliku od mora, bazen početnicima pruža puno veću sigurnost, a uvjeti su idealni za savladavanje početnih ronilačkih vježbi. Nakon odrađenih vježbi na bazenu, zadnji vikend se ide u Karlobag gdje se rade završni uroni u moru.

Radimo u malim grupama (maksimalno 10 tečajaca/ki), a osim instruktora, polaznicima/ama se "okupiraju" i jedan ili više asistenata/voditelja ronjenja. Instruktori i voditelji ronjenja RK Geronima trude se svakom tečajcu/ki pokloniti najveću moguću pažnju kako bi što bolje savladao vještine ronjenja i što duže ostao u Klubu družeći se i roneći s nama.

# NEMAM NIKAKVOG ISKUSTVA...
Ovo je početni tečaj, nikakva prethodna iskustva nisu potrebna. Sve što trebate znati je plivati, ostalo je naša briga!
Uvjeti za pristup tečaju su:
* minimalno 14 godina (za maloljetne potrebna suglasnost roditelja/staratelja),
* znanje plivanja i održavanja na vodi,
* izjava o zdravstvenoj sposobnosti

# TREBAM LI IMATI SVOJU OPREMU?
Kompletnu opremu za pohađenje tečaja i polaganje ispita osigurava RK Geronimo i uključena je u cijenu tečaja. Radi se o relativno novim i redovito servisiranim kompletima ronilačke opreme najpoznatijih svjetskih proizvođača.
Vi se trebate pobrirnuti samo za:
* kupaće gaće/kostim,
* ručnik,
* fen (za one s dužom kosom),
* toplu kapu (obavezna nakon izlaska iz bazena).

# KAKO IZGLEDA TEČAJ?
Tečaj je organiziran kroz teoretski i praktični dio, pismeni ispit te praktično polaganje na moru.

Teoretski dio tečaja traje 6 termina po dva školska sata, i održava se u prostorijama Kluba (sjeverna strane Doma Sportova, Trg Krešimira Ćosića 10). Točni termini dogovaraju se sa svakom grupom na početku tečaja, ali u pravilu je to subotom od 18-20h te nedjeljom od 15-17h.

Praktične vježbe također traju 6 termina (po jedan puni sat) i održavaju se vikendom (subota, od 21-22h i nedjelja od 18-19h) na Zimskom plivalištu Mladost (Trg Krešimira Ćosića 10, lijevo od Doma sportova).

Ronjenje u moru se organizira nakon održanih svih teoretskih predavanja i praktičnih vježbi u bazenu. Najčešće se ide na vikend negdje na sjeverni Jadran, a rone se uroni do 12, a potom i do maksimalnih 20 metara.

Pismenim ispitom se provjerava teoretsko znanje savladano tijekom predavanja.

Po završetku tečaja i zadovoljavanja svih preduvjeta kandidati stječu međunarodno važeću ronilačku iskaznicu prema krovnoj svjetskoj ronilačkoj federaciji CMAS - ronioc s jednom zvjezdicom (R1).

# KOLIKO TO KOŠTA?
Cijena tečaja je 1.900 kn. Može se platiti odjednom ili u više rata. Minimalni iznos od 500 kn potrebno je uplatiti na račun kluba prije početka tečaja.

Cijena tečaja uključuje:
* članarinu u RK Geronimo za tekuću kalendarsku godinu,
* ronilačko DAN osiguranje,
* svu ronilačku opremu potrebnu za pohađanje tečaja, uključujući i punjenje boce zrakom,
* didaktički materijal (knjiga, dnevnik zarona, DVD sa vježbama, plastične, dekompresijske tablice, torbicu i naljepnice),
* ulaz na bazen
* polaganje ispita
* diplomu Hrvatskog ronilačkog saveza
* izradu međunarodne ronilačke iskaznice (CMAS asocijacija)

# ŠTO NAKON TEČAJA?
Ronilački klub Geronimo godišnje organizira više od 40 vikend-izleta i dva sedmodnevna ronilačka kampa duž cijelog Jadrana (a s vremena na vrijeme i izvan Hrvatske), posjedujemo nekoliko desetaka kompleta opreme za ronjenje koji su na raspolaganju našim članovima/icama, tako da je svakako preporuka da nakon završetka tečaja ostaneš u klubu, družiš se, putuješ i roniš s nama te dodatno usavršavaš svoje vještine, a pri tome ne moraš ulagati u nabavku (relativno skupe) ronilačke opreme.

# ŠTO AKO MI NE ODGOVARA OVAJ TERMIN?
Pridruži nam se na nekom od sljedećih tečajava! Raspored potraži na http://rkgeronimo.hr/doc/tecajevi/PlaniraniTecajevi.aspx.

# IMAM JOŠ PITANJA
Nema problema, mi imamo odgovore! ;)
Javi nam se na ronilacki.tecejavi@rkgeronimo.hr ili posjeti našu web stranicu www.rgkeronimo.hr za više informacija.

▼ Show More Information

Trg Krešimira Ćosića 10, 10000
Zagreb
03 November , Saturday 18:00

More Events Nearby