Plavi Orkestar koncert - Déli Szél Fesztivál (Pécs)

Trubics Zorán (WinterFest) szervezésében a Dél Takarék bemutatja:

Jó hír év végére a délszláv zene rajongóinak! December 27-én egy egészen különleges este folyamán újra Magyarországon lép fel a PLAVI ORKESTAR!

A lassan hagyománnyá váló pécsi WinterFest keretei között megtartandó Južni Vjetar (Déli

Szél) Fesztiválon fellép továbbá a Srebrna Krila és Delhusa Gjon is, a délszláv hangulatú estet pedig hajnalig tartó táncház zárja a Slavonia Band horvát tamburazenekar közreműködésével.

Az 1983-ban Szarajevóban alakult Plavi Orkestar mind a mai napig az egyik legnépszerűbb Ex-Yu zenekar, mely az elmúlt bő három évtizedben Európa számos országában lépett fel hatalmas sikerrel. A töretlen népszerűségű együtteshez olyan slágerek fűződnek mint a „Bolje biti pijan nego star”, a „Sava tiho teče”, a „Suada” vagy a „Zelene su bile oči te”, így garantáltan felejthetetlen élményt fognak okozni minden résztvevőnek.

A Srebrna Krila együttes szintén az Ex-Yu zenei szcéna kiemelkedő képviselője. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy 1988-ban ők képviselték Jugoszláviát az Eurovíziós Dalfesztiválon. Minden bizonnyal senkinek sem kell bemutatni például „Ana” című számukat, amelynek feldolgozását a hazai délszláv bálokon is előszeretettel játsszák.

A hattagú Slavonia Band a nemzetközi tamburafesztiválok gyakori vendége, akik zenéltek már Európa számos országa mellett Kanadában és az Egyesült Államokban is. Nevük garancia arra, hogy a Plavi Orkestart követő táncházban hajnalig tartó mulatság veszi kezdetét.

A program egyik kuriózuma az est kezdéseként Delhusa Gjon fellépése lesz, aki több számot is horvátul(!) fog énekelni, mindannyiunk nagy örömére.

A koncertekkel párhuzamosan a fesztivál folyamán külön teremben a délszláv gasztronómia remekeivel lehet majd megismerkedni: többek között csevap, pljeskavica és horvát sör színesíti majd a kínálatot.

Jegyek a helyszínen is kaphatóak lesznek, de érdemes elővételben megvenni őket, hiszen az eddigi visszajelzések alapján az esemény rendkívül nagy érdeklődésre fog szert tenni.

Jegyárak:
Egyéni jegy 3.500,- Ft
Páros jegy: 6.000,- Ft

Jegyvásárlási lehetőségek:
Személyesen: Partyzoo jegyiroda és Líra-Móra könyvesbolt (Árkád, Pécs)
Online: https://www.tixa.hu/deli-szel-fesztival


Az esemény főtámogatója és fővédnökei:
Nemzeti Kulturális Alap
Dr. Páva Zsolt Pécs polgármestere
Dr. Hoppál Péter kulturális államtitkár
Dr. Csizi Péter országgyűlési képviselő

Az esemény támogatója:
Experience Balkan

▼ Show More Information

Megyeri út 72. (a benzinkúttal szemben), 7632
Pécs
27 December , Wednesday 18:00

More Events Nearby

 01 November , Thursday
 Magyarhertelend, Hungary, Magyarhertelend
 21 October , Sunday
 Rácz Tanya, Orfu
 20 October , Saturday
 Orfu, Hungary, Orfu
 11 November , Sunday
 Rácz Tanya, Orfu