På våra villkor! Nationell protestdag 24 september

På våra villkor! Nationell protestdag för en bättre bostadspolitik

24 september kräver vi att få vara med och bestämma! Vi kräver allas rätt att bo! Vi kräver en hållbar framtid!

24 september är en protestdag där vi kräver att förutsättningarna för våra liv skapas utifrån våra villkor. Det är en dag

för protester mot att din hyra höjdes med 50 % för att hyresvärden målade om dina köksluckor. Det är en dag för protester mot att din kommun inte bygger hyresrätter. Det är en dag för protester mot att beslut om förutsättningarna för ditt liv tas över ditt huvud.

Vi vill att förutsättningarna för våra liv skapas på våra villkor. Men det är inte våra behov av bostäder utan byggherrars behov av vinst som styr på vilka villkor det byggs fastigheter. Och det är hyresvärdens vinstmarginaler och inte våra behov som styr på vilka villkor våra hem renoveras. Och det är inte våra behov av samhällsservice utan partipolitiska kompromisser som avgör vilken del av landet det är möjligt att bo i.

►Vi kräver att få vara med att bestämma!

►Vi kräver allas rätt att bo!

►Vi kräver en hållbar framtid!

Gå ihop i din kommun, din stad eller ditt kvarter och kräv att ni får vara med och bestämma över villkoren för era liv. Tillsammans kan vi skapa en hållbar framtid för alla!

Vi som har tagit initiativet till det här är boende och aktivister i Uppsala som är trötta på att våra röster inte blir hörda vid renoveringar, nybyggen och stadsomvandlingar. Vi hoppas och tror att det är många runt om i landet som känner samma sak och att vi kan göra vår röst hörd tillsammans. Vi hoppas också att alla som deltar gör det utifrån sina förutsättningar och lokala problem, ställ gärna ytterligare krav utöver dom vi listat!

Vill du dra ihop något på din ort men skulle vilja komma i kontakt med någon mer som vill? Skriv en kommentar här i eventet!

Mer information kommer fram över!

▼ Show More Information

adress is not specified
24 September , Sunday 14:00