På rumsafari blandt Mælkevejens planeter -Livestreamet foredrag

I aften kommer du med på en svimlende opdagelsesrejse ud i Universet og hører om nogle af de fascinerende anderledes verdener som findes milliarder af kilometer borte.
Med teleskoper placeret på satellitter i rummet har astronomer gennem de sidste godt 20 år opdaget flere tusinde planeter omkring andre

stjerner end vores egen Sol. Disse planeter kaldes for exoplaneter. Exoplaneterne er ikke blot fjerne udgaver af de planettyper vi kender fra vores eget solsystem, men viser en fascinerende variation i opbygning, størrelse, overfladeforhold og baner om deres sol.
I foredraget ”besøger” vi vandplaneter, klippeplaneter og gigantiske gasplaneter og hører om de forhold som findes på planeternes overflader og i deres atmosfære. Der findes glohede klippeplaneter hvis overflade er dækket af et flydende lavahav, og planeter som hovedsageligt består af flydende vand – et flere tusinde kilometer dybt hav. Andre exoplaneter har kulsorte skyer i en varm gasholdig atmosfære. Undersøgelserne af exoplaneterne har vist at vores eget Solsystems store gasplaneter som Jupiter og Saturn er sjældne, mens planeter på størrelse med Jorden findes i baner om stort set alle stjerner i Mælkevejen.
På det seneste har astronomernes nye fund af planeter, som minder om vores egen Jordklode, startet en diskussion af om disse nye verdener rummer mulighed for liv som vi kender det her på Jorden. Astronomerne ved Stellar Astrophysics Centre ved Aarhus Universitet har igennem en årrække været knyttet til NASA’s rumteleskop Kepler og har i samarbejde med forskere verden over udnyttet det rumteleskop som er ombord i Kepler til at finde og undersøge nye exoplaneter.
Gratis adgang - Billetter kan "købes" på vores hjemmeside eller i vores kiosk

▼ Show More Information

Storegade 55, 4780
Stege
20 February , Tuesday 18:45

More Events Nearby