Nuška Drašček & Jazz Club Gajo Trio

NUŠKA DRAŠČEK & JAZZ CLUB GAJO TRIO
LineUp :
* Nuška Drašček - vocal
* Blaž Jurjevčič - piano
* Nikola Matošič - doublebass
* Drago Gajo - drums
*** Entrance 5 eur ***
WELCOME!!

Vstopnice se lahko rezervira v Maxi Klubu
po telefonu: 051 285 139
ali preko e-maila: slascicarna.maxi@mercator.si

Zasedba:
Gost

večera bo vodilni hrvaški jazzovski saksofonist!
* Nuška Drašček - vokal
* Blaž Jurjevčič - klavir
* Nikola Matošič - kontrabas
* Drago Gajo - bobni
*** Vstopnina 5 eur ***
DOBRODOŠLI!!


NUŠKA DRAŠČEK ROJKO
Nuška Drašček Rojko je leta 2004 zmagala na televizijskem izboru Bodi Idol. Od takrat počasi, a vztrajno gradi svojo kariero. Pela je v številnih zborih in bila na koncu več let članica in solistka znanega jazzovskega zbora Perpetuum Jazzile. Nuška Drašček Rojko, ki je med drugim diplomirana politologinja, je izredno vsestranska pevka, ki se od leta 2003 intenzivno uči tudi solopetje v razredu prof. Matjaža Robavsa. V šolskem letu 2009/2010 se je vpisala na Akademijo za glasbo, smer petje, prav tako v razred prof. Matjaža Robavsa.

Nuška se navdušuje nad opero, gospelom, šansonom, bluesom, popevko in spevnimi jazz standardi, brez težav pa se znajde tudi v kvalitetnem popu, rnb-ju, funku in soulu. Nastopila je že na mnogih festivalih, med drugim na Festivalu melodij in morja 2005, EMI 2006 in EMI 2009. Na Tekmovanju mladih slovenskih glasbenikov 2006 in 2010 je v kategoriji solopetje dobila zlati plaketi. V juliju 2007 se je udeležila mednarodnega tekmovanja Vitebsk 2007 v Belorusiji v okviru Slovanskega bazarja, kjer si je v dvodnevnem tekmovanju prislužila 1. nagrado. Na mednarodnem tekmovanju v Kazahstanu poleti 2008 je dobila nagrado za najboljšo izvedbo skladbe iz lastne države. V aprilu 2008 je z Juretom Seškom zmagala v prvi sezoni oddaje Zvezde pojejo na TV Slovenija; konec leta 2008 sta z Juretom postala tudi velika zmagovalca omenjene oddaje, ko so se med seboj pomerili zmagovalci vseh treh sezon. V letih 2010 in 2011 je sodelovala v TV oddaji Parada na TV Slovenija.

V avgustu 2011 je na Festivalu dalmatinske šansone v Šibeniku nastopila s skladbo »Kako je pjevala Piaf« in prejela nagrado strokovne žirije za najboljšo interpretacijo. Na mednarodnem solopevskem tekmovanju »Feruccio Tagliavini« 2012 v avstrijskem Deutschlandsbergu je prejela 4. nagrado strokovne žirije. Konec avgusta 2013 je na mednarodnem pevskem tekmovanju (Concours international de chant) v mestu Marmande v Franciji osvojila 3. Nagrado, na mednarodnem solopevskem tekmovanju v mestu Grandate (Italija) pa je v juliju 2014 osvojila 2. nagrado.

Nuška Drašček Rojko je sodelovala že v več muzikal produkcijah, med drugim v postavitvah muziklov Moje pesmi, moje sanje in pa Do nazga. Zelo uspešno je sodelovala tudi v polscenski izvedbi muzikalov Chicago in City of Angels z Big Bandom RTV Slovenija pod taktirko Žareta Prinčiča leta 2010.

Kot solistka je nastopala že s številnimi orkestri in zasedbami, med drugim s Simfoniki RTV Slovenija, Big bandom RTV Slovenija, orkestrom Slovenske filharmonije, Orkestrom SNG opere in baleta Ljubljana, orkestrom Slovenske vojske, orkestrom Slovenske policije, Godbo slovenskih železnic, Big bandom Grosuplje, Big bandom Braca Doblekarja, Big bandom Laško, Big bandom Krka, Big Bandom Zagorje, Godbo Laško ter številnimi drugimi formacijami. Nuškini partnerji na odru so bili v zadnjih nekaj letih že številni znani pevci, med drugim Elda Viler, Helena Blagne, Alenka Godec, Nuša Derenda, Darja Švajger, New Swing Quartet, Eroika, Uroš Perić, Marko Tolja, Jacques Houdek in drugi. Nuškin redni partner za klavirjem je Blaž Jurjevčič. Konec leta 2009 je izšel njen prvi samostojni album v slovenskem in hrvaškem jeziku – Svet je tvoj oz. Svijet je predivno mjesto. Na albumu je 12 skladb.

Med njenimi vidnejšimi nastopi naj omenimo koncertno turnejo »Ti si moja ljubezen« po Sloveniji v sezoni 2010/11 (ob spremljavi pianista Blaža Jurjevčiča), projekt »Ati Soss, kot ga čutimo danes« v okviru Poletnih koncertov v atriju Mestnega muzeja Ljubljana 7.7.2011, celovečerni koncert »Prelepa si bela Ljubljana« v Paviljonu na Kongresnem trgu v Ljubljani v juliju 2011, gostovanje na Festivalu dalmatinske šansone v Šibeniku v avgustu 2011, celovečerni koncert z Big Bandom RTV Slovenija v okviru Jazz Kluba Mons v Ljubljani oktobra 2011, celovečerni koncert »Francoski šanson« v atriju Mestnega muzeja Ljubljana v avgustu 2012, Jesenske serenade s tolkalci Akademije za glasbo v septembru 2012, »Sprehod po West Endu« - koncert muzikalov (Simon Dvoršak, klavir; Vid Ušeničnik, tolkala; Andrej Pušenjka, bas) v atriju Mestnega muzeja avgusta 2013 in »Popotovanje po Sloveniji«, koncert z ljudskimi pesmimi (Blaž Jurjevčič, klavir; Vid Ušeničnik, tolkala) v atriju Mestnega muzeja avgusta 2014.

V Monteverdijevi operi Orfej, ki je bila v letu 2012 postavljena na oder s strani treh umetniških Akademij, je v režiji Detlefa Soelterja pela vlogi Messagiere in La Speranze.
V novembru 2012 je bila Nuška na evropski koncertni turneji z orkestrom Slovenske filharmonije in slovito sopranistko Anno Netrebko – izvajali so opero Iolanta P.I. Tschaikovskega, v kateri je Nuška dobila vlogo Laure. Opero so z zasedbo v živo posneli za Deutsche Grammophon. Januarja 2013 je z orkestrom Slovenske filharmonije pod vodstvom Uroša Lajovica kot solistka sodelovala pri izvedbi Das Lied von der Erde (G. Mahler). V februarju 2013 je debitirala v Operi SNG Maribor kot Mercedes v operi Carmen (G. Bizet), v maju pa je na mariborskem odru pela vlogo Olge v operi Jevgenij Onjegin (P.I.Čajkovski). Prav tako je kot solistka nastopila na koncertih simfoničnega orkestra Akademije za glasbo pod vodstvom Marka Letonje. Septembra 2013 je debitirala v operi SNG Ljubljana kot Magdalena v Verdijevem Rigolettu. Januarja 2014 je pela vlogo Paoluccie v operi LA Cecchina (N. Piccinni) v produkciji Akademjie za glasbo. Aprila 2014 je s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija pod vodstvom Matthiasa Bammerta kot solistka sodelovala pri izvedbi Golgothe (F. Martin) v vokalnem abonmaju. Kot solistka je s Simfoničnim orkestrom Akademije za glasbo pod vodstvom Marka Letonje aprila 2014 sodelovala pri izvedbi Novembrskih pesmi (L. Lebič), septembra 2014 pa je s Simfoničnim orkestrom SNG Maribor pod vodstvom Mladena Tarbuka sodelovala pri izvedbi Požgane trave (L. Lebič). Decembra 2014 je kot solistka sodelovala pri predstavi baletnega ansambla SNG Maribor z naslovom »Stabat Mater« (G. Pergolesi); igral je Baročni orkester Akademije za glasbo z dirigentom Egonom Mihajlovićem.

▼ Show More Information

Maxi Klubski Salon, Trg Republike 1 - Ljubljana
adress is not specified
11 April , Wednesday 21:00