Neo Dervish

След големият интерес, който предизвика спектакъла Neo Dervish, игран четири пъти в Народен театър "Иван Вазов" София, ще бъде представен отново на нова сцена - Tеатър Азарян в НДК.

Също така, поради многбройните запитвания и желаещи да участват за пореден път в уоркшоп на Ziya Azazi, ще направим 4

дневен уоркшоп "Dervish in Progress" (DIP), от 28 ноември до 1 декември. За повече информация и записвания за уоркшопа, моля посетете събитието:
www.facebook.com/events/362819027480074


ЗА СПЕКТАКЪЛА:

NEO DERVISH е авторски танцово-музикален и визуален спектакъл на Ziya Azazi и 3inSpirit.
С този спектакъл искаме да Ви дадем нещо, което е отвъд думите, нещо което е в областта на чувствата и усещанията.... нещо, което кара душата и съзнанието да търсят още по-непримиримо от къде идват и от какво са част!


ЗА АРТИСТИТЕ:

Ziya Azazi - хореограф, танцьор и дервиш.
Роден в Антакия - Турция, базиран във Виена, живее и работи - по света.
От 1990 до 1994 г. създава първите си хореографски работи в Държавния театър на Истанбул. През следващите години започва все по-задълбочено да практикува и изследва(мистично и научно) танца на дервишите.
През 1999 се мести във Виена, където получава признанието най-добър танцьор на годината в Австрия. Създава множество проекти с артисти от цял свят. През 2012г. участва в откриването на Олимпийските игри в Лондон.
Представял е спектаклите си пред кралските семейства на Дания, Мароко, Холандия и Тайланд. До момента е обиколил над 40 държави, над 230 града и е изнесъл над 450 представления. След придобитата практика през последните години, той започва да изнася лекции и уоркшопове. По този начин помага на много хора да разширяват собствените си граници и да откриват все повече себе си.

Burak Malçok - ney
Роден в Анкара, живее в Истанбул.
Завършва Държавната консерватория в Истанбул, с почетна степен. Изнасял е концерти на всички континенти като част от групата на световно известния Mercan Dede, както и със своята Yakpare. Участва в емблематичния концерт на UNESCO по случай честването на 800 години от рождението на Mevliana - Rumi. Определян за един от 5-те най-добри изпълнители в света на традиционния суфи инструмент NEY. В момента(само 29 годишен) преподава ney в катедрата "Ottoman Music Research and Performance Center" в Истанбулския университет.

Aleksander Petrov - джаз музикант на тъпан.
Роден в Скопие, завършил консерваторията в Париж, живее и свири Ню Йорк. Характерен с мултинационалните си джаз проекти, в които обича да експериментира със смесването на ритми.

Иван Шопов - електронен звук
Български музикант, продуцент и визуален артист известен под имената: Иван Шопов / Cooh / Balkansky/
Представя музиката и изкуството си в Европа, Южна Америка, САЩ, Канада, Азия и Австралия. Издава многобройните си проекти за едни от най-големите лейбъли в света. Лектор по създаване на електронна музика, което му намира място в компанията за музикален софтуер Ableton.


Валентин Ганев - актьор
Роден в Русе, завършва актьорско майсторство във Всерусийски държавен институт по кинематография в Москва, в класа на С. Бондарчук. Изиграл е над 70 театрални роли и участвал в над 50 български и чуждестранни кино продукции. Носител на две награди АСКЕЕР за водеща мъжка роля, и на две награди ИКАР. Свири на три инструмента, владее три жанра, говори три езика.
От 20 години играе в Народен театър "Иван Вазов".


Стефан Н. Щерев(3inSpirit) - съавтор, режисьор и продуцент на спектакъла.
Роден във Варна, живее в София, обикаля света, за да снима. Занимава се с фотография, видео и филми, продуцира събития в областта на култура и изкуство. Създател на Етно Арт фестивала "ЕдинЕние". Работи в театъра с Мариус Куркински и Камен Донев. През 2015г. излиза първият му игрален филм "Някой посети душата ми" с Мариус Куркински. Участвал е в няколко съвместни проекта с ZIya Azazi в чужбина.
Обича да работи за каузи и проекти, които помагат на обществото да израства мисловно, културно и духовно.


БИЛЕТИ:
Онлайн и касите на EVENTIM.BG / касите на НДК
Цени - 40лв. | 50лв.

▼ Show More Information

пл. "България" 1, 1463
Sofia
26 November , Sunday 18:00

More Events Nearby

 14 October , Sunday
 Софийски Маратон - Marathon Sofia, Sofia
 06 October , Saturday
 SOFIA LIVE CLUB in National Palace of Culture, Sofia
 06 October , Saturday
 Bulgaria Tattoo Expo, Sofia
 13 October , Saturday
 Arena Armeec, Sofia
 13 October , Saturday
 Grindhouse Skateboard Club, Sofia
 29 September , Saturday
 Национален дворец на културата - НДК, Sofia
 27 September , Thursday
 Sofia Dental Meeting, Sofia
 20 October , Saturday
 Live & Loud, Sofia
 12 October , Friday
 Природен Парк Витоша, Sofia
 04 October , Thursday
 XCoSports Bulgaria, Sofia
 28 September , Friday
 Sofia, Bulgaria, Sofia
 28 September , Friday
 Sofia, Bulgaria, Sofia
 14 October , Sunday
 Sofia, Bulgaria, Sofia
 27 September , Thursday
 Sofia, Bulgaria, Sofia
 02 October , Tuesday
 Inter Expo Center - Интер Експо Център, Sofia