MTF/PROSCEN: Tekst i Fokus, Bergen. Med Bjarte Hjelmeland.

Musikkteaterforum og Proscen inviterer til workshop:
Tekst i Fokus Bergen, med Bjarte Hjelmeland

Skuespiller og instruktør Bjarte Hjelmeland holder Mesterklasse i tekstarbeid med fokus på scenisk tekstformidling.

DATO: 26 og 27.04.2016.
KL: 10.00 - 16.00 begge dager.
PRIS MTF/PROSCEN Medl.: kr. 650,-
PRIS

ANDRE: kr 950,-

Kursinfo: Formålet med kurset er å styrke, og å trygge, utøveren på tekstforståelse, analyse og metode.

Med utgangspunkt i et arbeid knyttet til grunnanalyse av en tekst, forståelsen og formidlingen av denne, vil Bjarte fokusere på å fremme arbeide knyttet til skuespillerens/aktørens oppgave å se seg selv i en større sammenheng i Situasjon, som funksjon og i karakter. I dette ligger den egentlige forståelse av tekst, hva VIL vi fortelle, hva TRENGER vi å fortelle, men også forståelse av hva som «virker» for mottager, vårt Publikum. Det er den kommunikasjonen vi skal lete etter.

Form: Monolog basert dialog med mottager - hvordan nå ut.
Formål: Oppøve og forstå forskjellen mellom å selv «føle» noe og la andre oppleve noe, få følelsen. Dette er jo kunsten.
Mål: Gjennom kurset oppøve metode som kan forflytte skuespilleren fra selvsentrert til fokusert utøver og formidler. Et bevissthets-sprang.

Forberedelse:
Deltagerne forbereder en valgfri monolog på max en A4 side. Utøvere må være tekstfri til workshop-start. Valgt monolog mailes til henriette@musikkteaterforum.no innen 20. april 2016.

Dagsplan:
Dag 1:
Bli kjent med presentasjon:
Hvordan analysere en tekst?
Definere, ta valg og skape egne indre bilder
Hvordan omsette dette i scenisk liv?
Presentasjon tekster.
Vi arbeider med tekstene i plenum.

Dag 2, Del 1:
Vi oppsummerer deler av dag 1
Vi fortsetter arbeidet med tekster og monologer i praksis

Dag 2, Del 2:
Vi viser monologene.
Ikke prestasjon knyttet til utførelse, men til forståelse for hva vi arbeider med i en prosess.

Ved påmelding mailes oppdatert CV med portrett til: henriette@musikkteaterforum.no

Kurset er et samarbeid mellom MTF og PROSCEN.

Om Kursholder:
Bjarte Hjelmeland er utdannet ved Statens teaterhøgskole 1988-1991.
Ved Nationaltheatret har han blant annet tolket tittelrollen i Jeppe på Bjerget, Mack the Knife i Tolvskillingsoperaen og monologen Natt, rett før skogene.
Ved Den Nationale Scene har Hjelmeland spilt Vilelgeschrei i Den Stundesløse, Henrik i Mascarade og Albin i La cage aux folles. Hjelmeland har medvirket som Che i Evita og Freddy Benson i Svindlere med stil ved Chateau Neuf. Andre roller som kan nevnes er tittelrollen i Erasmus Montanus på Grønnegårds Teatret i København, tittelrollen i Peer Gynt, som ble spilt foran Keopspyramiden og Sphinxen i Egypt og enmannsforestillingene Helt besatt, Gu kor gøy og I lånte fjær.
Hjelmeland har regissert en rekke forestillinger og humorshow, blant annet Snarvei to heaven, The End og Fremad i alle retninger. Han har også satt opp Flammefjes ved Teatret Vårt, Den syngende Frøken Detektiv og Da Hilde ble 50 ved Oslo Nye Teater, Centralteatret, Kunst og Alt om min mor ved Den Nationale Scene og Jakten på ærligheten på Latter.
Hjelmeland har medvirket i flere filmer og TV-serier, blant annet Vestavind, Folk flest bor i Kina, Ved kongens bord, Svein og rotta, O´Horten, Hvaler, Julekongen og Mammon. I 2014 har han også vært dommer i Norske talenter på TV2.
Han har gitt ut tre plater og vunnet flere priser, blant annet Per Aabels ærespris, Aase Byes pris, Paul Harris Fellows pris og Komiprisen.
Hjelmeland var teatersjef på Den Nationale Scene 2008-2012.

▼ Show More Information

PROSCEN, Kong Christian Frederiks plass 4, 5006 Bergen.
adress is not specified
26 April , Tuesday 10:00