Lær å lage urtebrennevin

Lær deg å lage din egen urtebrennevin!

28.april har vi sesongens første urtebrennevinskurs. Her lærer du blant annet om sesongens urter som bjørk, gran og furu, urtebrennevin- og akevittens historie, lagring, justering av krydring og mye mer! Kurset er både praktisk og teoretisk og går over en halv

dag, blant annet med et besøk i urtehagen på Domkirkeodden! Kursleder er Per Harald Grue.

Program
14.30: Åpning av kurs. Om urtebrennevin og dens historie, akevittens historie, innsamling av urter og hvordan produsere essens.
15.00: Felles avreise med buss til Domkirkeodden.
15.15: Vandring i urtehagen på Domkirkeodden, leder av urtehagen og kursleder demonstrerer og viser aktuelle brennevinsurter.
16.45: Felles avreise med buss fra Domkirkeodden.
17.00: Om innsamling av urter til urtebrennevin i ulike sesonger, utblanding og justering av krydring, lagring og tålmodighet.
18.45: Pause
19.00: Middag
20.15: Servering og prøvesmaking av vellagret urtebrennevin. Kursleder introduserer 4-6 forskjellige urtebrennevin, veiledning av smaking, lukt, bruk av glass, temperatur.
21.30: Kurset avsluttes

Per Harald Grue er opptatt av å ta vare på og videreutvikle de gode, norske mat- og drikketradisjonene. Det å lage urtebrennevin har vært hans hobby gjennom de siste 30 årene og han deler gjerne på kunnskapen sin slik at tradisjonene kan ivaretas. Han er opprinnelig fra Lillehammer og har vært departementsråd i Landbruks- og matdepartementet i nærmere 25 år frem til 2009.

Praktisk info:
Kursprisen er på kr 1295,-
Dette inkluderer kurs, kompendium, transport tur/retur Atlungstad Brenneri – Domkirkeodden, omvisning i urtehagen på Domkirkeodden, niste til utflukt på Domkirkeodden, smaksprøver og middag. Kurset har kun 20 plasser, så her gjelder «førstemann til mølla». Kurset har 20 års aldersgrense. Påmelding foregår enten via mail post@atlungstadbrenneri.no eller tlf 62 33 00 55.

▼ Show More Information

Sandvikaveien 214, 2312
Ottestad
28 April , Saturday 14:30

More Events Nearby

 30 January , Wednesday
 Quality Hotel Strand Gjøvik, Gjøvik