Kunst en Creatief Festival Alden Biesen

De geschiedenis van Alden Biesen begint in 1220, toen de Duitse Ridderorde de Landcommanderij opgericht heeft. Deze Orde was verdeeld in 12 balijen of provincies. Alden Biesen groeide uit tot de hoofdzetel vaan de balije Biesen, die zelf uit 12 ondergeschikte commanderijen bestond. Het pronkstuk, Alden

Biesen was eigendom van de Landcommandeur. Het kasteeldomein kende haar glorietijd tussen de 16e en de 18e eeuw. De Landcommanderij groeide toen uit tot de luxeresidentie zoals we ze vandaag kennen
Op het einde van de 18e eeuw maakte de Franse Revolutie hier een einde aan, want de Duitse Orde werd verdreven. Het kasteelcomplex werd openbaar verkocht. Toen Guillame Claes het Domein kocht, was dat het begin van twee eeuwen privébezit en aftakeling. Na de brand van 1971 kocht de Belgisch staat Alden Biesen, en vandaag is de Landcommanderij een internationaal fantastisch gerestaureerd cultuur centrum van de Vlaamse Overheid, waar wij dit jaar ons Keramiek Festival tijden het pinksterweekend mogen organiseren.
Alden Biesen ligt in Bilzen, in het oosten van Vlaanderen. In het hart van Euregio, met steden als Hasselt, Tongeren, Luik, Maastricht en Aken in de buurt. Deelnemers die willen inschrijven voor het Kunstfestival in dit schitterend gelegen Kasteel Domein Alden Biesen te Bilzen (B) kunnen dit alleen schriftelijke dan wel via mail. De aanmelding dient vergezeld te gaan met 2 foto,s van eigen werk en curriculum Vitae.
Voor dit Kunst en Creatief Festival kunt u zich aanmelden tot uiterlijk 1 Oktober 2016. Na aanmelding krijgen alle toegelaten deelnemers een bevestiging d.m.v. een factuur aangereikt, deze moet voor de vervaldatum voldaan zijn. Aanmeldingen blijven ten aller tijden rechtsgeldig.

▼ Show More Information

Alden Biesen Belgie
adress is not specified
30 October , Sunday 10:00