Köttgrottorna + Derby Sthlm 28/3!

Porter & Thorells Syndrom AB & Lycklig Produktion presenterar:

KÖTTGROTTORNA + support: Derby Sthlm
Melodybox (mejselvägen 33, T – Telefonplan)
Onsdag 28 mars
Insläpp: 19.00
Konsert: fr. 19.30
Förköp: 150 SEK
Biljetter i dörren: 180 SEK

KÖTTGROTTORNA
Svenskt punkrockband med svenska texter! Enligt

många ett av Sveriges bästa liveband. Köttgrottorna är nog det äldsta svenska punkbandet som aldrig ”lagt av” trots en bergodalbanekarriär. Gruppens pusselbitar passar väldigt bra ihop. 33 år utan avbrott! Inga avskedsturnéer eller reunions. Happy och Mongo har spelat i 38 år ihop. KÖTTGROTTORNA är från Järfälla och studio/replokal i Kallhäll sedan bildandet.

Vilka är Köttgrottorna:
Samhällskritiska konstnärer som slavar i offentlig sektor, radhusrebeller på kant med etablissemanget, anarkister med punkattityd. Eller: Vita medelålders medelklassmän i medellängd med politiskt korrekta medelåsikter vars hobby är att spela i band. Svenssonpunkare?

Happy - trummor
Mongo - bas & sång
Janne - gitarr & sång

Happy och Mongo började spela i det legendariska punkbandet "Incest Brothers" redan 1978. Tillsammans med gitarristen Valen bildade de Köttgrottorna 1983 för en spelning. De klädde ut sig till flickor och sjöng snuskiga texter i falsett. Succén gjorde att de fortsatte. Valen ersattes av Janne & Jörgen från Toby Wass 1985. 1987 ersatte Guld-Lars från KSMB Jörgen. Guld-Lars gick tragiskt bort 2015. Köttgrottorna har replokal i Kallhäll utanför Stockholm och repar varje tisdag sedan starten. Köttgrottorna har gjort hundratals spelningar runt hela Sverige och några i grannländerna.
Köttgrottorna har gett ut många plattor genom åren. Populära låtar är:” Älska mig”, "Gravöl", "Ornitologs", "Jag kan inte suga mig själv” och ”Tjejer är fula”. Köttgrottorna släppte under 2017 flera låtar "Gubbar är snygga", "Budget i balans" och en triologi (Robin Hood 1-3). Det hela resulterade i en stor turné som avslutades tillsammans med Richie Ramone (Ramones ) på hemmaplan i Järfälla.. Nu är bandet nominerade som årets band i GAFFA och under våren 2018 beger sig Köttgrottorna på ytligare en turné som avslutas i New York.

DERBY Sthlm
Derby Sthlm består av fem medlemmar som håller på olika klubblag inom Stockholmsidrotten. Musiken och politiken förenar. Det handlar om melodiös punk, utifrån ett vänsterperspektiv
Bandet har hållit på i snart 7 år och har hunnit släppa 2 EPs samt jobbar på första fullängdaren.
Bandet skapades då kompisar från olika band som spelade under gamla Ultrahustiden gick ner för att lattja lite i replokalen. Resultatet blev så bra att vi fortsatte spela. Initialt så bestod bandet av Leffe från Tredje Könet, Uffe från Bl.a Kabinettet, Jeppe från någon symfoniorkester i Jakan, Turbo och Stefan från Klägg och Simon and the problemchild. Leffe har hoppat av och in har Johan från Simon and the P. Stigit in.¨

VÄLKOMNA!

▼ Show More Information

Mejselvägen 33, 126 38
Hägersten
28 March , Wednesday 19:00

More Events Nearby

 18 December , Tuesday
 Fryshuset Klubben/ Arenan, Stockholm
 21 December , Friday
 Kägelbanan, Stockholm
 31 December , Monday
 EPIC Studios - Stockholm, Stockholm