Klubb Mono: Loney Dear / Love Antell / Dj Fredrik Strage

Vi har fått äran att inleda vår tredje säsong med en Europaturnépremiär med en av Sveriges finaste och mest egenartade artister: Loney Dear. I höstas släpptes hans sjunde album "Loney dear" som hyllats unisont och beskrivits som ett popmästerverk. Albumet är nominerat till årets album av Gaffa, men Loney

Dear är dessutom nominerad till två grammis för årets alternativa pop och årets kompositör. Loney Dear har under sin karriär turnerat världen över med några av indiemusikens största namn, något som gjort honom väl erkänd för sina fängslande konserter. Det är lätt att förstå för alla som t.ex. sett Emil "Loney Dear" Svanängen framföra den otroligt känslofyllda versionen av Depeche Mode-låten "Enjoy the Silence" i Ebbots ark i höstas. Gång på gång har det visats att Loney Dear är något utöver det vanliga och att vi inte kan vänta oss annat än magi när han sparkar igång sin turnépremiär hos oss på Klubb Mono.

Vi har även bjudit in en av våra favoritartister, Love Antell. Sist han besökte oss stod han i dj-båset och spelade sjuor men nu kommer han att stå på scen och göra det han är bäst på: fängsla sin publik med sina kampsånger! Love är aktuell med ep:n "Flytta på molnen" som släpptes på vinyl i 300 hand-sprayade unika ex. Tre låtar från ep:n finns redan på Spotify, den sista låten "Vårt Shangri-La" släpps den 31 januari. Tidigare har Love släppt soloalbumen "Gatorna tillhör oss" (2012) och "Barn av Amerika" (2015) samt givetvis alla indieklassiker med Florence Valentin innan dess.

Kvällens dj är musikjournalisten Fredrik Strage som bl.a. är aktuell med succépodden “Hemma hos Strage”. Strage har utlovat mörk electropop, glimrade indiedisco och Lana Del Rey-remixerna som vi alla längtat efter. Discokulan kommer gå varm den här kvällen, det kan vi lova.

Och det är inte vilken kväll som helst. Ett helt år har gått sedan Mono tog sitt allra första steg och det firar vi såklart med tårta! Ett stort tack till publik, artister och vänner som besökt och supportat klubben under året. Kärlek till er.

I vanlig ordning: Konstbunkern ställer ut, Bananamoon säljer vinyl,
vi bjuder på snacksbuffé och indiepopcorn - och i baren finns som vanligt vår Monomeny och kvällens öl/vin till bra priser.

//Klubb Mono och vänner

DATUM: Lördag 3 februari
PLATS: Foajén, Örebro Konserthus
DÖRRAR: 20:00
PRIS: 295kr
BILJETTER: https://www.ticketmaster.se/event/klubb-mono-loney-dear-dj-fredrik-strage-biljetter/496255
ÅLDERSGRÄNS: 18 år
BORDSBOKNING: Från 19:00, kontakta Restaurang Umami 019-766 62 00. Specialmeny för kvällen.

TIDER FÖR KVÄLLEN:
20:00 Dj Fredrik Strage
21:30 Love Antell
22.30 Loney Dear
23:30 Dj Fredrik Strage

********************************

LONEY DEAR
Loney Dear har sedan debuten 2003 blivit ett välkänt namn bland både tastemakers och musikälskare världen över. Erkänd och omfamnad av musikgiganter som bl.a. Pitchfork, The Guardian och NME. I Loney Dears musik ryms de skandinaviskt mörka vintrarna och ljusa sommarnätterna. Fokuserat, storartat och smärtsamt vackert – lekfullt svingande mellan ett brett spann av hårfina detaljer och stora gester. Ett möte mellan klassiskt låtskrivande och komplexa produktioner. En vidöppet känslig röst, detaljer och prång man kan repetera i tusental, utan att riktigt komma till botten med Loney Dears musik. I höstas släppte Loney Dear sitt sjunde album (utgiven på Peter Gabriels bolag) och mottogs av hyllningar på flera håll. Sonic Magazine menar att Loney Dear “nästan överträffar sig själv” och att singeln Sum är “en emotionell islossning, ungefär som att titta på en Hollywood-film där man motvilligt blir tårögd i vissa lägen.”. Under Loney Dears mer geografiska resor har Emil Svanängen, personen bakom Loney Dear, tagit sin egenartade musik från källaren i Jönköping via amerikanska Sub Pop, Parlophone och tillbaka till europeiska omgivningar. Loney Dear har under sin karriär turnerat världen över med några av indiemusikens största namn, något som gjort honom väl erkänd för sina fängslande konserter.

"Loney Dear rör sig på samma höga nivå som John Grant och Bon Iver." (Betyg: 4/5) - Göteborgs-Posten

"Skickligt blandar han rik folkmusik med drömsk pop och rytmisk r’n’b." (Betyg: 4/5) - Aftonbladet

"Emellanåt är det här så bra att man inte vet var man ska ta vägen." (Betyg: 8/10) - Hymn

"An elegant, understated pop masterpiece." (Betyg 4/5) - The Independent

www.loneydear.com
www.facebook.com/loneydearmusic
open.spotify.com/artist/4Bb8rhvCjLOjNOl1DbFkph

LOVE ANTELL
Med en bakgrund som frontman i Florence Valentin och sedan 2012 som soloartist är Love Antell en av sin generations främsta politiska artister. Han beskrivs som en av vår tids skarpaste Stockholmsskildrare, men hans kampsånger sträcker sig långt utanför huvudstadens stadsgränser. Love Antells solodebut "Gatorna tillhör oss" släpptes 2012 och hans andra soloalbum "Barn av Amerika" 2015. Han medverkade även i TV4:s ”Så mycket bättre” 2014. Nu är han aktuell med ep:n "Flytta på molnen" som släpptes på vinyl i 300 hand-sprayade unika ex. Tre låtar från ep:n finns redan på Spotify, den sista låten "Vårt Shangri-La" släpps 31 januari.
"Det är behagligt avskalat. Ibland ackompanjeras sångaren av inget mer än ett gitarrplock, något som ger mer fokus till texten. Fullt rimligt, berättandet har ju ändå blivit Antells allra starkaste sida." (Betyg 4/5) - Aftonbladet

www.loveantell.se
www.facebook.com/LoveAntellOfficial
open.spotify.com/artist/1NsCBCpJLNQstRoKr4oS0G

DJ: FREDRIK STRAGE
Fredrik Strage är en av landets mest uppskattade musikjournalister med skarpa åsikter om det mesta. Han har skrivit för en lång rad tidningar och gett ut de kritikerhyllade böckerna ”Mikrofonkåt” och ”Fans”. Idag jobbar han som musikrecensent i TV4:s morgonsoffa och som recensent och krönikör på DN, han driver även podden "Hemma hos Strage".

www.facebook.com/fredrik.strage
dev.hemmahosstrage.se

KONSTBUNKERN
Konstföreningen Bunkern, eller Konstbunkern som de också kallar sig själva, ställer ut sin konst på väggar och i olika delar av lokalen. Det kommer blir en ny utställning varje Monokväll. Konstbunkern håller på med alltifrån streetart och graffiti till måleri, teckning och skulptur. Konstbunkern är samtidskonst och konst för folket!

https://www.facebook.com/konstbunkern

BANANAMOON
Jocke på Bananamoon säljer omsorgsfullt utvalda vinyler. Bläddra i backarna, känn doften av vinyl, lyssna på skivorna, prata musik, bli förförd, fynda. Bananamoon är alltid synonymt med bra kvalité, brett utbud, schyssta priser och inte minst: den trevligaste personalen som går att finna.

https://www.facebook.com/bananamoonorebro

********************************

KLUBB MONO
Mono är en liveklubb på Örebro Konserthus som presenterar det bästa från den svenska indiescenen. Vi vill berika Örebros liveklubbscen genom att ta sikte mot det alternativa, oberoende och äkta. Vi håller oss inte till någon speciell genre. För oss är indiemusik allt ifrån pop, rock, punk, sing/songwriter till hiphop, soul och elektroniskt. Det viktiga är att artisterna är unika och går sin egen väg.

Klubb Mono är ett samarbete mellan Örebro Konserthus och arrangörerna Niclas Jonsson och Mikael Lehikoinen.

Kolla in alla våra klubbkvällar på www.klubbmono.se

ÖREBRO KONSERTHUS
Örebro Konserthus är ett levande hus med fokus på människor, musik, mat och möten. På de olika scenerna finns variation och bredd, med husets egen orkester Svenska Kammarorkestern, och musik och evenemang i olika genrer. Konserthuset erbjuder helhetslösningar inom event, konferens och möten i en inspirerande miljö.

Se alla konserthusets evenemang och läs mer på:www.orebrokonserthus.com

********************************

▼ Show More Information

Fabriksgatan 2, 70210
Örebro
03 February , Saturday 20:00

More Events Nearby

 02 November , Friday
 Conventum, Örebro
 28 October , Sunday
 Conventum, Örebro
 26 October , Friday
 Örebro Konserthus, Örebro
 16 November , Friday
 Brunnsparken - Dans på Regnbågen, Örebro
 16 November , Friday
 Brunnsparken - Dans på Regnbågen, Örebro
 17 November , Saturday
 Markaskogen,
 24 October , Wednesday
 Scenit Kulturhuset, Örebro
 11 November , Sunday
 The Bishops Arms Örebro, Örebro