KLINIČKA SOMATIKA - radionica (Rijeka)

Klinička somatika – radionica (Rijeka)
Datum: 6. veljače 2016.
Vrijeme trajanja: 10.00h – 19:00h (8 sati s jednosatnom pauzom)
Mjesto održavanja: Rijeka
Cijena radionice: 1050kn
Obavezna prijava na e mail: guerilla.kettlebell@gmail.com
Maksimalni broj sudionika: 10
Radionicu vodi: Aleš Ernst

Na radionici

polaznici će učiti o:

SENZORNO-MOTORNOJ AMNEZIJI. Fenomen senzorno-motorne amnezije (SMA) i na koji način utječe na lošu posturu, ograničeno kretanje i dovodi do kompenzacijskih uzoraka pokreta tijela i ozljede.

TRI SOMATSKA REFLEKSA. Tri moždana refleksa koji ukazuju na prisutnost SMA. Kako se razvijaju, kako ih prepoznati i kako ih ukloniti pomoću pendikulacije i somatskih vježbi?

PANDIKULACIJI. Jednostavna tehnika pandikulacije koja brzo i na jednostavan način omogućuje ponovno uspostavljanje voljne kontrole nad mišićima za poboljšanje posture, fleksibilnost i fluidno kretanje bez bolova.

SOMATSKE VJEŽBE. Tijekom radionice polaznici će naučiti niz nevjerojatno učinkovitih i ugodnih samostalnih vježbi za oslobađanje, opuštanje i povećanje svjesne kontrole mišića tijela na brz i lak način.

Naučite kako opustiti mišiće i raditi na njihovoj boljoj kontroli. Upoznajte kliničku somatiku i upotrijebite je prije svega za sebe. Nadopunite sliku o ljudskom tijelu i shvatite da je rješenje često vrlo jednostavno.

Svaki sport treba biti nadopunjen Somatskim principima osjećanja i kontrole pokreta. To nam daje trenutni napredak u poboljšanju pokreta što direktno utječe na bolje performanse. Uostalom, jeste li ikada imali priliku čuti sportaša koji se žali kako se kreće „predobro“? Naravno da niste. Poboljšanje osnovnih pokreta tijela i propriocepcije sportaša može biti najbrži i najlakši način za poboljšanje njegovih performansi i smanjenje rizika od ozljeda.

Bitan dio radionice je i učenje kako kroz somatski pogled i nadzor kretanja smanjiti vrijeme treniranja, smanjiti učestalost ozljeda i povećati učinkovitost kretanja.

▼ Show More Information

, 51000
Rijeka
06 February , Saturday 10:00

More Events Nearby

 26 October , Friday
 Automotodrom Grobnik, Grobnik
 19 October , Friday
 Automotodrom Grobnik, Grobnik
 18 October , Thursday
 Hotel Miramar, Opatija, Opatija