Katt på hett plåttak

En storstilad amerikansk berättelse om girighet, lögner och sociala konventioner.
Njut av en riktig helkväll med Tennessee Williams fantastiska klassiker och en stor ensemble.
Patriarken Big Daddy fyller 65. Utåt sett är allt perfekt och festligheterna pågår för fullt, men under den spegelblanka ytan

frodas mörka hemligheter. Big Daddy vet inte om att han är döende och att en förljugen kamp om arvet, pengarna och marken redan börjat. I ena ringhörnan: sonen Gooper och hans perfekta fru Mae. I den andra: Maggie och den andre sonen Brick.

Maggie har kämpat sig upp från slummen och är nu fast besluten att bli gravid, och på så sätt slå klorna i arvet. Men Brick är inte alls med på noterna, han är upptagen med att sörja förlusten av sin älskade vän Skipper. För det de hade var något mycket större, sannare och renare.

Katt på hett plåttak är en av vår tids stora amerikanska klassiker med sina explosiva teman. Mest känd är den kanske från 1958 års filmatisering med Elizabeth Taylor och Paul Newman i huvudrollerna. En filmatisering vars manus censurerades kraftigt, då det ansågs alltför radikalt. I denna uppsättning återvänder vi dock till originalet, så som Tennessee Williams själv skrev det. Ensemblen består av sju skådespelare i regi av Carl Johan Karlson.

Föreställningen är ett samarbete med Västmanlands teater

Katt på hett plåttak presenteras efter överenskommelse med The University of the South, Sewanee, Tennessee. Teaterförlag: Nordiska ApS - Köpenhamn

Fakta
Manus: Tennessee Williams
Regi: Carl Johan Karlson
Scenograf: Nina Fransson
Kostymdesign: Jasminda Blanco
Ljussättare: Christer Billström
Medverkande: Frida Beckman, Jesper Feldt, Bill Hugg, Lisa Larsson, Erik Magnusson, Ulla Tylén och Björn Wahlberg

▼ Show More Information

Västergatan 11, 352 31
Växjö
14 April , Thursday 19:00

More Events Nearby