Jul på Hovstallet

För sjätte året i rad arrangerar vi en julmässa mitt i Stockholm under första adventshelgen. Mässan arrangeras på Kungliga Hovstallet i en tid då hela Stockholm försätts i en magisk julstämning. Det tidigare Hovstallet byggdes 1697 av slottsarkitekten Nicodemus Tessin den yngre på Helgeandsholmen, där

Riksdagshuset ligger idag.

Nuvarande Hovstallet på Väpnargatan 1 i kvarteret Kusen på Östermalm uppfördes av arkitekten Fritz Eckert på uppdrag av Oscar II under åren 1890–1894. Här finns kungafamiljens fordonspark och deras förnäma samling av vagnar, där Sjuglasvagnen anses vara den allra förnämsta. Samlingen anses vara den bästa i världen. I Hovstallet finns även selar med gyllene beslag och vackra uniformer.

Här på Hovstallet bjuder vi på rikligt med svensk jultradition i dagarna tre. Våra guider visar upp de kungliga vagnarna som används vid stadsbesök (bl.a.Sjuglasvagnen). Här kan man också besöka stallet och titta på kungens hästar.

I smedjan står som sig bör en smed och tillverkar högkvalitativa smidesprodukter. På julmarknaden träffar du även ett sjuttiotal av landets bästa hantverkare och kan hitta personliga julklappar i alla dess former och material. På mässan finns även en välfylld matbod med julens alla delikatesser.

Vi hälsar dig varmt välkommen till Stockholms finaste och exklusivaste julmässa.

Öppet: Fredag 12–19, lördag 10–18, söndag 10–17

Entré: 80:-/pers, barn under 12 år fri entré i målsmans sällskap. Parkering på allmänna platser.

Mässansvarig:
Stefan Hofsten
stefanh@svenska-slottsmassor.se
Tel: 070-76 66 873

▼ Show More Information

Väpnargatan 1, 114 51
Stockholm
30 November , Friday 12:00

More Events Nearby

 18 December , Tuesday
 Fryshuset Klubben/ Arenan, Stockholm
 21 December , Friday
 Kägelbanan, Stockholm
 31 December , Monday
 EPIC Studios - Stockholm, Stockholm