Jaakko Laitinen & Väärä Raha + BaranBand Loosessa!

Jaakko Laitinen & Väärä Raha

Lapland-Balkan-musiikin pioneereina tunnettu Jaakko Laitinen & Väärä Raha täräyttää Vapun käyntiin Loosessa. Orkesteri julkaisi reilu vuosi sitten neljännen 'Näennäinen'-albuminsa. Uusi albumi syvensi Väärän Rahan musiikillista palettia Kreikaan, Turkin sekä Lähi-Idän suuntaan

ja levyjulkkarikiertue vei bändin seikkailuihin ympäri Suomea ja Eurooppaa Inarista Brysseliin ja Suomussalmelta Sveitsiin.

Vuonna 2009 perustettu orkesteri on yhdisellyt musiikissaan Balkanin mustalaisrytmejä, venäläisiä romansseja ja vanhaa suomalaista iskelmää. Lemmen- ja juomalaulujen lisäksi kappaleiden sanoituksissa tutkitaan tajuntamme olemusta, katsellaan dystooppisia tulevaisuudenvisioita, vieraillaan 1900-luvun ateenalaisissa hashis-luolissa, seurataan elämän nousua alkumerestä, ajetaan taksilla Rovaniemellä ja syöksytään yli todellisuuksien rajojen.

Keskimäärin 69 keikan vuositahdilla Suomea ja maailmaa kiertävä yhtye on mainittu moneen kerta Suomen kovimmaksi live-bändiksi ja yli 20 maassa vieraillut orkesteri tunnetaan hyvin alan piireissä myös maamme rajojen ulkopuolella.

BaranBand

Iranilaiset muusikkoveljekset Marouf ja Gian Majidi matkustivat tahoillaan ympäri maailmaa, kunnes perustivat yhteisen yhtyeen joka sai nimekseen BaranBand. Sana baran tarkoittaa sadetta. BaranBandin musiikissa kohtaavat Majidi-veljesten kurdilais-iranilaiset traditiot ja monet elämän varrella kohdatut vaikutteet. Lähi-Idän sekä Pohjois-Afrikan musiikkien vaikutus on BaranBandin musiikissa vahva.

Baran Bandin viime vuonna julkaistu debyyttialbumi Mn Bo To sai Helsingin Sanomilta kovaa suitsutusta ja täydet viisi tähteä ja se oli yksi viime syksyllä ensimmäistä kertaa järjestetyn ja televisiossakin nähdyn. Etno-Gaalan pääesiintyjistä. Bändin energinen groove ja elämäniloiset rytmit ovat universaaleja, vaikka kurdinkielisiä sanoituksia ei ymmärtäisikään.

▼ Show More Information

Annankatu 21, 00100
Helsinki
28 April , Saturday 21:00

More Events Nearby

 03 January , Thursday
 Helsinki, Finland, Helsinki
 05 January , Saturday
 Tapahtumakeskus Telakka, Helsinki
 31 December , Monday
 The Circus, Helsinki
 29 December , Saturday
 Azembora, Helsinki
 31 December , Monday
 Shamrock Vantaa, Vantaa
 16 December , Sunday
 Eckerö Line, m/s Finlandia, Helsinki
 22 December , Saturday
 Shamrock Vantaa, Vantaa
 28 December , Friday
 Shamrock Vantaa, Vantaa
 29 December , Saturday
 Shamrock Vantaa, Vantaa