Informatiebijeenkomst Pleegzorg te Oostburg

Het zou fijn zijn als pleegouders een kind willen opvangen voor zo lang als nodig- en zo kort als mogelijk is. Dat kan dus ook betekenen dat u een kind alleen in de weekends of tijdens de vakanties kunt opvangen. Of totdat het pleegkind 18 wordt (permanente plaatsing). Er is in ieder geval altijd behoefte

aan mensen die pleegouder willen worden. Daarom organiseert Juvent een informatieavond voor mensen die denken dat het pleegouderschap misschien iets voor hen is op 17 mei 2018.

Locatie: Porthos Nieuwstraat 2 Oostburg
Tijdstip: Van 20.00 tot 22.00 uur (inloop vanaf 19:45 uur)

Programma
Vanaf 19:45 uur ontvangen wij u met een kopje koffie of thee. Daarna zullen ervaren trainers u uitleg geven over pleegzorg in Zeeland en over het voorbereidingsprogramma voor aspirant-pleegouders. Er zijn ook pleegouders aanwezig die u vanuit hun ervaring ins en outs zullen geven over het pleegouderschap en het programma biedt volop ruimte voor het stellen van vragen.

Waarom pleegouder worden?
Soms kan een kind een tijdje niet meer thuis wonen, of helemaal niet meer bij ouders opgroeien omdat de ouders niet voor hun kind kunnen zorgen. Juvent helpt kinderen en hun ouders met een pleeggezin waar een kind op warmte en een eigen plek kan rekenen. In veel gevallen is dat voor langere tijd, soms is dat voor korte tijd. Jaarlijks vinden ca. 500 Zeeuwse kinderen en jongeren een tijdelijk thuis in een pleeggezin. Ongeveer 40% daarvan betreft netwerkpleegzorg: familie of bekenden van het kind vangen het kind op. Juvent is op zoek naar pleeggezinnen die een plek willen bieden aan kinderen uit álle leeftijdscategorieën.

Meer informatie en aanmelden
Voor meer informatie over pleegzorg of de informatieavond kunt u bellen naar (0118) 632855. U kunt ook mailen naar: wvmpleegzorg@juvent.nl onder vermelding van: Informatieavond pleegzorg.

Meteen aanmelden?
Ook dan is een e-mail naar wvmpleegzorg@juvent.nl afdoende. Na ontvangst sturen we u een bevestiging en ontvangt u een overzicht van het programma.

▼ Show More Information

Nieuwstraat 2, 4501 BD
Oostburg
17 May , Thursday 20:00

More Events Nearby

 14 December , Friday
 Cultuurcentrum De Herbakker, Eeklo
 29 December , Saturday
 Snuffel Hall, Brugge
 15 December , Saturday
 Snuffel Hall, Brugge
 14 December , Friday
 Praktijk PINK, Middelburg
 13 December , Thursday
 Volkskundemuseum Brugge, Brugge
 21 December , Friday
 Hond en Meester, Adegem
 16 December , Sunday
 Vrijzinnig Centrum Zomerlicht Zomergem, Zomergem