Image in my music

Et multi media, multi dimensjonalt show: Fra Klassiske Perler til Secret Garden og Pink Floyd - for alle og enhver, store og små

"Inside my head the music has colors, shapes, textures, and many more images; imagine, now you can see it too ...”

Medvirkende: Ragin (violin), Tor Espen Aspaas (piano)

“Image

in my Music” hadde premiere på Kilden i Kristiansand i 2014, foran et meget begeistret publikum. I showet får man oppleve det Ragin Wenk-Wolff ser i sitt indre når hun spiller på sin Stradivarius fra 1689.

- Inni mitt hode har musikken farger, former, teksturer og andre bilder,forklarer Ragin. I dette showet tar hun oss med på en magisk reise inn i en musikers indre verden. Vi blir med inn i en drømmeverden hvor kvalitets-musikk for alle og enhver, fremført “live”, blir forsterket, innpakket i en visuell reise. Omvendt er det i de store Hollywoodfilmene musikken som er med å få frem stemningen i det man ser. Vi får oppleve hvordan Ragin ser musikk gjennom farger, former, bilder og teksturer og hvordan hennes opplevelse av musikk er multi-dimensjonal. Det blir en unik musikkopplevelse hvor vi bades i lys, mørke, tykt, tynt, høyt, lavt, nært, fjernt, gjennomsiktig, solid, og skiftende atmosfære. Ragins indre rike åpenbarer seg også gjennom 6 forskjellige kostymer. Kostymene harmonerer med fargene og stemningen til hvert nummer i programmet.
Ragins multi-mediale konsert-show kombinerer hennes egen billedkunst med foto- og filmkunst av Kai-Wilhelm Nessler og er produsert av Virtuell-Teater designer Joachim Schamberger.

Ragin Wenk-Wolff fra Lindesnes har nettopp flyttet tilbake til Norge etter mange år i New York. Ragin har bak seg alt fra hyppige radio- og TV-opptredener, uroppførelser og CD-innspillinger av violin-konserter komponert for og tilegnet henne, (bl.a. av Johan Kvandal, Ragnar Söderlind, Knut Nystedt) med orkestre som Royal Philharmonic i London, - til utstillinger av egen kunst på steder så forskjellige som Paris og Lyngdal, hvor hun samtidig også ga konserter.

Hennes offisielle debutkonsert i Aulaen i Oslo som 17-åring skapte sensasjon og ble etterfulgt av Debutantprisen og utallige andre priser, solist-opptredener med alle de store norske orkestrene samt i Europa og USA.

Ragin om det å ha synestesi: “Det er en deilig verden å være i. Å forklare hvordan det er, blir som å forklare en blind hvordan det er å være seende, eller å forklare en døv hvordan det er å høre. Det er en ekstra dimensjon som jeg deler med publikum, sier hun.” - Fædrelandsvennen, 18. september 2013

Tor Espen Aspaas er en av våre mest profilerte pianister; professor ved Norges musikkhøgskole, en allsidig musikkformidler og grunnlegger av kammermusikkfestivalen Vinterfestspill i Bergstaden på Røros. Han har vært solist med tallrike symfoniorkestre i inn- og utland og mottatt en rekke utmerkelser, deriblant Levinprisen 2005 og Ridder 1. klasse av St. Olavs Orden i 2016. Aspaas fikk sin USA-debut med en solorecital i Carnegie Hall våren 2013 og har et drøyt dusin kritikerroste CD-innspillinger bak seg. Han er fascinert av humor i musikk og improviserte parafraser, noe som nok vil merkes i denne forestillingen.

Idé / konsept, produsent, billedkunst, kostymer: Ragin
Virtual theater design, produsent: Joachim Schamberger
Fotograf: Kai-Wilhelm Nessler
Søm: Irene Halvorsen
Medvirkende: Ragin (violin), Tor Espen Aspaas (piano)
Varighet: ca. 60 min. uten pause

“Assertive command and sensitive playing” - The New York Times

“She reaches out to the audience’s heart - there are no other musicians who can mesmerize an audience like she does” - Hi-Fi Review, Hong Kong

“Inviterer publikum inn i sin verden” - Fædrelandsvennen

“Ragins toner i bilder” - Fædrelandsvennen

“Endelig klart for Wenk-Wolff i Kilden” - Fædrelandsvennen

http://www.ragin.no

▼ Show More Information

Storgata 33, 4876
Grimstad
16 February , Friday 19:00

More Events Nearby

 23 November , Friday
 Arendal Kulturhus, Arendal
 06 December , Thursday
 Arendal Kulturhus, Arendal