Hjerteslag Releasekonsert Bergen//Gjest: Anne Hvidsten

Bergen! Håper du vil komme og dele denne kvelden med oss!!

Vi spiller låtene våre fra albumet "Hjerteslag", og her blir det både trim av lattermusklene og rom for å åpne tårekanalene. Med på turnéen er de fantastiske musikerne gitarist Espen Tappel og jazztrompetist og perkusjonist Jonas Vemøy. De har

spilt sammen i en årrekke, og bare det siste året spilte Kristin og Espen over 70 konserter sammen.

Artistkollega Anne Hvidsten er kveldens nydelige gjest, og de vil fremføre en helt splitter ny låt som de har skrevet sammen.

”Hjerteslag”, er Kristins første plate på norsk. Albumet består av 11 norske viser, og er laget sammen med produsent og bassist Even Ormestad. Med seg har de et stjernelag med noen av popbransjen mest erfarne utøvere og artister.

På platen medvirker David Wallumrød, Thomas Gallatin, Madeleine Ossum, Tove Erikstad, Espen Tappel og Jonas Kilmork Vemøy. Kristin synger og spiller piano, og i tillegg til å være komponist og tekstforfatter hovedarrangør for mesteparten av musikken. I tillegg har også Jan Martin
Smørdal vært med og arrangert strykearrangementene.
På vokal medvirker blant annet Lars Bremnes, Ingelin Reigstad Norheim og Trygve Skaug.

Kristin Minde og musikerne Espen Tappel og Jonas Kilmork Vemøy, reiste på turné for flyktninger på ulike flyktningog
asylmottak i Oslo og omegn med støtte fra FFUK. Dette ble mange sterke møter, og flere sanger.

Sangene handler om å være på vandring, på leting etter et hjem. Flere av tekstene er inspirert fra dagens flyktningsituasjon, og om hvordan vi som samfunn tar imot mennesker fra andre kulturer. Og hvordan bånd mellom mennesker kan gjøre at en kan kjenne på samhold og nærhet, tross avstand over tid og landegrenser.

Temaer for tekstene er bl.a. frykten for å vise sitt sanne ansikt, om den norske folkesjelen på godt og vondt, om å våge stoppe opp og høre vindens sang, om å ta vare på de minste i samfunnet vårt – og de som faller utenfor. Men selve kjernen i albumet, handler om å finne seg selv; i møte med andres kultur, i møte egen kultur og i møte med seg selv. Flere av tekstene tar opp spørsmål om hva er det som binder oss sammen som
folk, men også hva det er som gjør at to mennesker holder sammen.

Sangen ”Over sjø og land”, som handler om de samfunnets usynlige, bostedsløse og flyktninger, er skrevet i samarbeid med Trygve Skaug, som har stått bak en lang rekke hit-er på NRK P1.

Den folkekjære artisten Lars Bremnes synger sammen med Kristin på sangen ”Eg vil gjerne”, som handler om frykten for å vise sitt sanne ansikt – og drømmen om å finne en som tåler det. Ingelin Reigstad Norheim fra gruppen ”Garness” synger på sangen ”Måneland”, som skildrer et fastlåst forhold i et landskap der ingenting vil vokse.

Kristins musikk har høstet gode kritikker i mediene, og debutplaten ble av Bergens Tidende omtalt som “En debutplate med til dels svimlende kvaliteter".

”Et ekstraordinært talent." - Avisen Østlendingen omtalte Kristin slik:

Albumet gis ut på plateselskapet Grammofon.

▼ Show More Information

Vaskerelven 1, 5012
Bergen
19 April , Thursday 20:00

More Events Nearby

 17 November , Saturday
 USF Verftet, Bergen
 20 November , Tuesday
 Grieghallen, Bergen
 02 November , Friday
 USF Verftet, Bergen
 10 November , Saturday
 Bergen vest danseklubb, Godvik
 09 November , Friday
 Kom og Dans Bergen, Bergen
 15 November , Thursday
 Bergen, Norway, Bergen
 01 November , Thursday
 Bergen Sentrum, Bergen
 21 November , Wednesday
 Grieghallen, Bergen
 10 November , Saturday
 Grieghallen, Bergen
 27 October , Saturday
 CISV Bergen, Bergen
 25 October , Thursday
 MadamFelle, Bergen
 17 November , Saturday
 Bergen Internasjonale Kultursenter, Bergen
 10 November , Saturday
 Nr1 Fitness Åsane, Åsane