H8000 Hardcore : 'Anger and Distortion' • De Kreun

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
FX7 RECORDS & WILDE WESTEN present:
H8000 HARDCORE : 'Anger & Distortion'
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
H8000 'Anger and Distortion' docu screening (Jeroen Mylle)
+ exclusive live shows by :

SOLID
+
NATIONS ON FIRE
+
REGRESSION

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Wanneer

je over de Westvlaamse hardcore/punk scene spreekt, dan denk je onherroepelijk aan “H8000” (spreek uit : “hate thousand”) De avant-garde van desbetreffende scene die in het hart van West-Vlaanderen reeds een gevestigde waarde was, won destijds geografisch steeds meer terrein met zijn unieke, harde muzikale stijl. Vandaag de dag sluimert de invloed van destijds nog steeds door. Heel wat bands hebben namelijk hun roots in de Westvlaamse hardcore en punkscene, denk maar aan het Kortrijkse Amenra bijvoorbeeld.

Eindelijk is er nu een uitgewerkte documentaire die getuigt van deze fantastische periode en die we op 17 november met trots kunnen voorstellen in concertzaal De Kreun.
De realisatie en productie van deze documentaire wordt gedragen door ‘H8000 pionier’ Hans Verbeke (Liar, Blindfold, Spirit Of Youth), die een samenwerking aanging met regisseur Jeroen Mylle (zie Amenra, Oathbreaker, TBHR). Jarenlange ervaring in de scene en een grote verzameling van exclusieve footage werden gebundeld in een fascinerende “Inside the scene” documentaire. Boeiende interviews en rauwe getuigenissen vormen het draagvlak van de docu, samengebracht met nooit eerder vertoonde live footage. We kunnen gerust stellen dat deze docu verder is durven gaan dan enkel een bundel live-sets daterend uit een verregaand tijdperk. Er werd resoluut gekozen om te overstijgen en om de spotlight ook op duistere hoeken te werpen en lang vergeten legendes op te rakelen. Deze docu gaat tot in de ‘core’ van de Belgische hardcore/punk scene.
Bloed, zweet, tranen en harde muziek! Deze 90 minuten durende documentaire brengt de rauwheid van ‘de H8000 belevenis’ krachtig en uitgebreid in beeld. Een beeld die het eigenzinnige en unieke karakter van een ondergewaardeerde muziekstijl blootlegt en West-Vlaanderen een enorme punch wist te geven.
“These images will take you back to those days, an ode to Hardcore. “

De documentaire wordt vertoond om 18:00 en kan na afloop uiteraard verkregen worden op dvd. Voor deze speciale gelegenheid zal er ook een mooi aanbod aan unieke collector-merchandise zijn.

Als kers op de spreekwoordelijke hardcore taart verschijnt op dit evenement, in samenwerking met het Belgische label FX7 records, ook de volledige discografie op vinyl van de befaamde H8000 band REGRESSION. Aaneensluitend op de screening van de docu zal REGRESSION, na bijna 20 jaar weg geweest, een exclusieve show spelen. NATIONS ON FIRE en SOLID zullen als loeiharde golden oldies deze performance aanvullen. Eénmalig, exclusief en niet te missen dus voor elke rechtgeaarde hardcore en punkfan ! Wees er snel bij !

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Tickets :
9 euro member presale (wild card)
12 euro non-member presale (non wild card)
15 euro at the door
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
17H30 : DOORS
18H00 : SCREENING H8000 HARDCORE ‘Anger and Distortion - The Documentary' (Jeroen Mylle & Hans Verbeke)
20H00 Solid + Nations on Fire + Regression LIVE (timing tba)
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

▼ Show More Information

Conservatoriumplein, 8500
Kortrijk
17 November , Saturday 17:30

More Events Nearby

 08 February , Friday
 Zénith de Lille, Lille
 17 February , Sunday
 Tasse, Belgium, Tasse
 10 February , Sunday
 Erfgoed en Museum Wervik, Wervik