Godišnja izložba Vijeća Mladih Benčić

Vijeće mladih Benčić je okvir za neformalno obrazovanje unutar kojeg je uspostavljena ravnoteža između istraživanja, rada, igre i druženja. Posvećen je kulturno-umjetničkom odgoju djece te okuplja dvadesetak djece koja provode jedan vikend mjesečno u zajedničkim cjelodnevnim aktivnostima. Cilj Vijeća

je upoznavanje djece s različitim oblicima umjetnosti, uključivanje u rad kulturnih institucija, ali i podizanje svijesti djece o povijesti njihovog grada, jačanje njihovog osjećaja pripadnosti, brige za prošlost, te pružanje osnove za razmišljanje o budućnosti grada.
Naše radionice temelje se na individualnom pristupu, istraživanju i iskustvenom učenju, zalaganju u zajednici te partnerskim odnosima. Svaki mjesec posvećen je novoj temi (umjetničkom izrazu, aktualnom događaju u kulturnom životu grada...), a sukladno temi organizirana je suradnja s institucijama, organizacijama i stručnim suradnicima relevantnim za odabranu temu. Kada god je moguće radionice se održavaju na terenu u autentičnom okruženju kako bi se omogućila smislena povezanost sa životom djece i njihovim društvenim i kulturnim okruženjem.
U Vijeću mladih Benčić njegujemo i razvijamo slobodu mišljenja i djelovanja, smisao za stvaralaštvo i inicijativu, imaginaciju, socijalne i moralne vrijednosti, emocionalnu inteligenciju, sposobnost kritičkog mišljenja, smisao za samostalnost i aktivno sudjelovanje u demokratkom društvu.
Drugi ciklus projekta Vijeća mladih Benčić završavamo godišnjom izložbom na kojoj će polaznici prikazati rezultate jednogodišnjih aktivnosti.

PROGRAM:
18.01., 18:30 – OTVORENJE IZLOŽBE – DODJELA NAGRADA VIJEĆA MLADIH BENČIĆ I KONCERT
22.01.- 17:00- STRUČNO VODSTVO I INFO SAT za zainteresiranu djecu i roditelje (buduće polaznike radionica)
22.01.-19:00PROJEKCIJA FILMA „PREUZMIMO BENČIĆ“

▼ Show More Information

Korzo 24, 51000
Rijeka
18 January , Monday 18:30

More Events Nearby

 15 November , Thursday
 Abbazia, Croatia, Opatija
 26 October , Friday
 Automotodrom Grobnik, Grobnik
 19 October , Friday
 Automotodrom Grobnik, Grobnik