Funktionär Idrottens dag Piteå

Hej alla!
Vi har fått en förfrågan från svenska klätterförbundet om vi kan visa utomhus idrotter. Det är beslutat att det kommer att hållas på Piteå golfklubb den 9 september. Vi kommer att bygga en likande vägg som vi hade under examenfesten i Piteå (vi börjar bli riktigt duktiga på det) och vi kommer

att samköra detta med kompetenta funktionärer från Norrfjärden (tack Michael Kerry!)

Vi kommer behöva hjälp:
- Vi behöver funktionärer som hjälper till med att rigga upp och ner klätterväggen (med allt vad det innebär) under veckan innan/efter den 9 september. David Jonsson och Michael Kerry har huvudansvaret.
- Vi behöver funktionärer som hjälper till med prova-på-klättringen under lördagen. Andreas Atthammar har huvudansvaret.

Svara om ni kan vara med och i vilka roller ni kan hjälpa till med. Alla som hjälper till kommer få en kompensation :-)

Tack alla - ni är bäst! :-)
//Andreas Atthammar

Bifogar förfrågan och uppdrag från SKF:
"Svenska klätterförbundet har fått projektpengar för att genomföra ett projekt ”Upptäck uteidrotter”. Vi har valt ut er förening till detta arrangemang och hoppas på att ni vill tacka ja till detta projekt. Tillsammans med Bågskytte, Dragkamp, Varpa, Kanot, Bangolf, Baseboll, Cricket och Casting för vi nu en dialog om att samarbeta. Om det är så att ni har ett bra samarbete med en annan idrott på eran ort är det inte alls främmande att ta vi kan blanda in dem. Svara gärna om ni är intresserade. Och gärna ett datum ni vill kunna utgå från.

Vi har planerat att ha 1-2 träffar för prova på-verksamhet i Dalarna, Värmland och Norrbotten , under juni – sep. Tidpunkten är vald för att det ska vara roligt, mysigt och lätt att vara utomhus för dem som inte är vana. Stora delar av genomförandet ligger på de lokala föreningarna, och de inblandade måste få välja dag som passar ert distrikt.

Målgrupp: Boende i stadsdelen som skall få upptäcka uteidrotternas fördelar och som kan innehåller urban miljö, park och skog – perfekt som en introduktion. Även personen som inte vågar prova, men har kommit ut för att titta vad som händer får ut något av projektet. Alla aktiviteter behöver inte ligga på exakt samma ställe. Det är lättare att nå ungdomar genom etablerade kanaler som skola, fritidshem och fritidsgårdar. Det finns dock redan många projekt som vänder sig till ungdomar och vi hoppas kunna nå alla åldrar.

Effektmål: Det här projektet kan bidra till ett större intresse för natur, motion, friluftsliv och föreningslivet i en hittills till stor del okunnig och ointresserad samhällsgrupp. Samtidigt ger friluftsliv – även i dess enklaste och mest vardagsnära former – en rad positiva effekter för enskilda såväl som för samhället i stort, i form av förbättrad hälsa, ökad gemenskap och trygghet inom bostadsområdet, meningsfull fritid i och med ett nytt intresse mm.

Genomförande: Under juni-Sep 2017 vill vi erbjuda 1-2 tillfällen till spontant deltagande i olika uteidrotter. Samlingsplats samma. Arrangörer är förbunden och våra lokala föreningar. Därefter vill vi att projektet ska växa från denna pilot till fler städer, fler aktiviteter och fler deltagare, under flera år."

▼ Show More Information

Nötövägen 119, 941 41
Piteå
09 September , Saturday 10:00

More Events Nearby

 04 August , Saturday
 Stora Nolia,
 10 August , Friday
 Käcktjärn, Piteå
 23 July , Monday
 Pite Havsbad, Piteå
 23 July , Monday
 After Beach, Pite Havsbad, Piteå
 12 August , Sunday
 Stora Nolia,