Funktionär Idrottens dag Piteå

Hej alla!
Vi har fått en förfrågan från svenska klätterförbundet om vi kan visa utomhus idrotter. Det är beslutat att det kommer att hållas på Piteå golfklubb den 9 september. Vi kommer att bygga en likande vägg som vi hade under examenfesten i Piteå (vi börjar bli riktigt duktiga på det) och vi kommer

att samköra detta med kompetenta funktionärer från Norrfjärden (tack Michael Kerry!)

Vi kommer behöva hjälp:
- Vi behöver funktionärer som hjälper till med att rigga upp och ner klätterväggen (med allt vad det innebär) under veckan innan/efter den 9 september. David Jonsson och Michael Kerry har huvudansvaret.
- Vi behöver funktionärer som hjälper till med prova-på-klättringen under lördagen. Andreas Atthammar har huvudansvaret.

Svara om ni kan vara med och i vilka roller ni kan hjälpa till med. Alla som hjälper till kommer få en kompensation :-)

Tack alla - ni är bäst! :-)
//Andreas Atthammar

Bifogar förfrågan och uppdrag från SKF:
"Svenska klätterförbundet har fått projektpengar för att genomföra ett projekt ”Upptäck uteidrotter”. Vi har valt ut er förening till detta arrangemang och hoppas på att ni vill tacka ja till detta projekt. Tillsammans med Bågskytte, Dragkamp, Varpa, Kanot, Bangolf, Baseboll, Cricket och Casting för vi nu en dialog om att samarbeta. Om det är så att ni har ett bra samarbete med en annan idrott på eran ort är det inte alls främmande att ta vi kan blanda in dem. Svara gärna om ni är intresserade. Och gärna ett datum ni vill kunna utgå från.

Vi har planerat att ha 1-2 träffar för prova på-verksamhet i Dalarna, Värmland och Norrbotten , under juni – sep. Tidpunkten är vald för att det ska vara roligt, mysigt och lätt att vara utomhus för dem som inte är vana. Stora delar av genomförandet ligger på de lokala föreningarna, och de inblandade måste få välja dag som passar ert distrikt.

Målgrupp: Boende i stadsdelen som skall få upptäcka uteidrotternas fördelar och som kan innehåller urban miljö, park och skog – perfekt som en introduktion. Även personen som inte vågar prova, men har kommit ut för att titta vad som händer får ut något av projektet. Alla aktiviteter behöver inte ligga på exakt samma ställe. Det är lättare att nå ungdomar genom etablerade kanaler som skola, fritidshem och fritidsgårdar. Det finns dock redan många projekt som vänder sig till ungdomar och vi hoppas kunna nå alla åldrar.

Effektmål: Det här projektet kan bidra till ett större intresse för natur, motion, friluftsliv och föreningslivet i en hittills till stor del okunnig och ointresserad samhällsgrupp. Samtidigt ger friluftsliv – även i dess enklaste och mest vardagsnära former – en rad positiva effekter för enskilda såväl som för samhället i stort, i form av förbättrad hälsa, ökad gemenskap och trygghet inom bostadsområdet, meningsfull fritid i och med ett nytt intresse mm.

Genomförande: Under juni-Sep 2017 vill vi erbjuda 1-2 tillfällen till spontant deltagande i olika uteidrotter. Samlingsplats samma. Arrangörer är förbunden och våra lokala föreningar. Därefter vill vi att projektet ska växa från denna pilot till fler städer, fler aktiviteter och fler deltagare, under flera år."

▼ Show More Information

Nötövägen 119, 941 41
Piteå
09 September , Saturday 10:00

More Events Nearby

 25 December , Monday
 Piteå Stadshotell, Piteå
 05 January , Friday
 Pite Havsbad, Piteå
 28 December , Thursday
 Jössgården, Sjulsmark
 18 December , Monday
 Bio 3:an, Piteå
 06 January , Saturday
 Nolia City Konferens Piteå, Piteå
 06 January , Saturday
 Musikhögskolan i Piteå, Piteå
 20 December , Wednesday
 Piteå stadskyrka, Piteå
 12 January , Friday
 Royal Rosvik, Rosvik
 31 December , Sunday
 Pite Havsbad, Piteå
 13 January , Saturday
 Hundvis Hundskola, Piteå
 11 January , Thursday
 Norrfjärdens Folkets hus, Norrfjärden
 31 December , Sunday
 EFS Storfors, Piteå
 30 December , Saturday
 Pite Havsbad, Piteå
 19 December , Tuesday
 Ångbryggeriet Kök & Bar, Piteå
 08 January , Monday
 Rosvik, Sweden, Rosvik
 04 January , Thursday
 IOGT-NTO Öjebyn, Öjebyn
 21 December , Thursday
 Järnspisens Matbod, Piteå
 14 January , Sunday
 IOGT-NTO Öjebyn, Öjebyn
 03 January , Wednesday
 IOGT-NTO Öjebyn, Öjebyn
 02 January , Tuesday
 IOGT-NTO Öjebyn, Öjebyn