Filmispesiaali: Valkoinen peura & Ruamjai

Näytösajat:
23.1.2017 Klo 20.00
24.1.2017 Klo 18.00

Lippuinfo:
Liput 12 / 10 € (opiskelijat, työttömät, eläkeläiset)
Ennakkoliput ZUPticketin kautta 19.12.2017 alkaen.
Näytös 23.1.(https://www.zupticket.com/filmispesiaali-valkoinen-peura-ruamjai.html)
Näytös 24.1. (https://www.zupticket.com/filmispesiaali-valkoinen-peura-ruamjai-15685.html)
Lippuja

jätetään myyntiin myös ovelle, jossa maksuvälineenä käy vain käteinen. HUOM! Lipuissa ei ole paikkavarausta ja salin paikat täytetään saapumisjärjestyksessä.

VALKOINEN PEURA
1952 | 74 min | S | 35 mm filmi
Ohjaus: Erik Blomberg | Suomi
Kieli: suomi / ei tekstitystä

Valkoinen peura on arktinen elokuva - ja hieno kuvaus Lapin luonnosta. Se kertoo tarinan vastanaineesta onnettomasta saamelaisnaisesta Piritasta. Lemmenjuoman myötä nainen muuttuu valkoiseksi poroksi, jonka pauloihin miehet joutuvat ja päätyvät saamaan surmansa. Elokuvassa esiintyvät muun muassa Mirjami Kuosmanen sekä Åke Lindman. Uusitussa Ylioppilastalo Ilokivessä koetaan mahtava spektaakkeli, kun jylhä klassikkoelokuva kohtaa erikoisnäytöksissä äänimaisemaa taitavasti luovan paikallisen Ruamjai-kuoron. Yleisön silmille ja korville tarjoillaan sekä hurmosta että haikeutta. Tiistain näytöksessä vierailee myös elokuvan ohjaaja Erik Blombergin poika Erkka Blomberg.

Ruamjai on noin neljänkymmenen kokeneen nuoren laulajan sekakuoro, joka julkaisi uusimman Talven Taika -studioalbuminsa vuonna 2014. Yleisön keskuudessa kuoro tunnetaan erityisesti elävästä esiintymisestä ja tulkinnallisesta tarkkuudesta. Näytöksen musiikin on suunnitellut Ruamjain johtaja Kirsi Kaunismäki-Suhonen.

Yhteistyössä: Keski-Suomen elokuvakeskus, Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta sekä Ruamjai

▼ Show More Information

Ilokiven monitoimitila, Keskussairaalantie 2, 40600 Jyväskylä
adress is not specified
23 January , Monday 20:00