Excursie Vulcanii Noroiosi, Muzeul Chihlimbarului, Sarata Monteoru

EXCURSIE 1 ZI VULCANII NOROIOSI, TABARA DE SCULPTURA DE LA MAGURA, MANASTIREA CIOLANU, MUZEUL CHIHLIMBARULUI, STATIUNEA SARATA MONTEORU
DATA: 10.06.2018 (DUMINICA), PRET: 80 LEI / PERS
Rezervari : CISTOUR AGENCY tel 0753933602, 0761479710, 0314205800, 0767713333 sau www.cistour.ro
Plecare la ora 06:30

din Bucuresti (Parc Izvor - Bd. Libertatii colt cu Splaiul Independentei). Program Vizite:
Manastirea Ciolanu (un lacas aflat in imediata apropiere de Tabara de sculptura Magura) este cea mai veche asezare monahala din judetul Buzau si este atestata documentar in secolul al XVI-lea. Ctitorita de Doamna Neaga in anul 1590, manastirea poarta numele de Ciolanu de la oasele unor sihastri, descoperite in aceasta zona. Manastirea are doua biserici, aflate la o distanta de 100 metri: Biserica veche cu hramul Sfantul Gheorghe si Biserica noua cu hramul Sfintii Apostoli Petru si Pavel. In curte manastirii sunt doua fantani cu cupole pictate si un muzeu cu o colectie de icoane, obiecte de cult si vesminte resigioase.
Tabara Sculptura de la Magura - se afla la 12 km de comuna Berca, fiind unica in Europa. Tabara de la Magura este rodul stradaniilor depuse de autoritatile judetului Buzau si de Uniunea Artistilor Plastici din Romania si a avut, inca de la inceput, o conceptie unitara simbolica. Sufletul, organizatorul si liantul acestei tabere a fost sculptorul Gheorghe Coman. In 1970, cand a fost infiintata, urma sa marcheze cele 16 veacuri de atestare documentara a Buzaului. A fost programata ca vreme de 16 ani 16 sculptori, mereu altii, sa vina sa lucreze in poienile Magurii.
Muzeul Chihlimbarului - a fost construit de locuitorii din Colti in anul 1973. Cladirea ese asemanatoare unei case taranesti cu trei nivele: demisol parter si etaj. Sunt amenajate numai parterul si etajul. Parterul este compus din trei încaperi în care se afla colectia de chihlimbar, colectiile de flori de mina, roci, fosile si pietre semipretioase. Tot aici se mai afla documente privind exploatarea chihlimbarului, proprietatea asupra pamantului, atestarea documentara a localitatii Colti, învatamantul-cultura si istoria acestor meleaguri. Colectia de chihlimbar este unica în tara noastra si printre putinele în lume. Aceasta colectie este compusa din: roci cu chihlimbar, chihlimbar brut si prelucrat, unelte folosite la extragerea si prelucrarea chihlimbarului.
Vulcanii Noroiosi - Rezervatie naturala de tip geologic pe cca. 30 ha., vulcanii noroiosi sunt localizati in Subcarpatii de Curbura, in localitatea Berca, jud. Buzau, fiind formati datorita eruptiilor de gaze din pamint, care antreneza spre suprafata namol si apa.Cunoscuti in zona sub denumirea de pacle, vulcanii noroiosi au aceiasi structura ca si vulcanii adevarati, in interiorul lor producandu-se procese similare. Altfel spus avem de-a face cu niste vulcani in miniatura la care conurile nu depasesc 5- 6 m inaltime, iar adancimea de la care este aruncata spre suprafata “lava” este mult mai mica. In final acelasi rezultat, adica o suprafata in mare parte arida dar in celasi timp spectaculoasa.
Timp liber in Statiunea Sarata - Monteoru
Statiunea Sarata - Monteoru - este o statiune balneara situata în zona central-vestica a judetului Buzau. Este renumita pentru izvoarele cu ape minerale sarate, iodurate, bromurate, magneziene, sulfuroase, calcice şi pentru namolul mineral de depunere din izvoarele naturale sulfuroase. Acestea sunt indicate pentru tratarea afectiunilor aparatului locomotor, afecţiunilor ginecologice, gastrointestinale, hepato-biliare. Atractiile statiunii sunt: Strandul cu apa sarata, Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, Parcul Dendrologic, Vila Monteoru, Tabara Scolara Sarata Monteoru, Biserica – Capela a familiei Monteoru.
Pretul include: transport cu autocar clasificat pentru transport intern si international, ghid turistic atestat.
Pretul nu include: cheltuielile personale, taxele de intrare la obiectivele turistice.
Grup minim: 45 persoane.
Avans minim 45 lei / pers la inscriere, diferenta se achita inainte cu cel putin o saptamana de plecare.
Nota : Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

▼ Show More Information

Bd Iuliu Maniu nr 71, Bloc 4, Sc 5, Ap 189, Sector 6
Bucharest
10 June , Sunday 06:30

More Events Nearby

 19 October , Friday
 International Tattoo Convention Bucharest, Bucharest
 18 October , Thursday
 Bucharest, Romania, Bucharest
 12 October , Friday
 fabrica, Bucharest
 01 October , Monday
 Control Club, Bucharest
 28 September , Friday
 Parlamentul Romaniei, Bucharest
 30 September , Sunday
 Buftea, Romania, Buftea
 06 October , Saturday
 Ringstar Club Dresaj Canin, Bucharest
 05 October , Friday
 Excursii de Vis Eli & Cris, Bucharest
 15 October , Monday
 Sala Palatului, Bucharest
 18 October , Thursday
 Bucharest, Romania, Bucharest
 06 October , Saturday
 Cistour Agency, Bucharest
 06 October , Saturday
 Oxigen, Bucharest
 01 October , Monday
 Bucharest Photofest, Bucharest
 28 September , Friday
 Bucharest, Romania, Bucharest
 29 September , Saturday
 Lerescu Florin Photography, Bucharest
 30 September , Sunday
 Super Derby Uman, Bucharest
 18 October , Thursday
 Romexpo, Bucharest
 12 October , Friday
 Bucharest, Romania, Bucharest
 02 October , Tuesday
 Bucharest, Romania, Bucharest
 03 October , Wednesday
 Palace of Parliament, Bucharest
 01 October , Monday
 Elettrograf srl, Bucharest