Etter premiere: Vår ære/vår makt

Med Tore Vagn Lid og Cecilie Løveid.

I 1935 var det urpremiere på Nordahl Griegs teaterstykke «Vår Ære og Vår Makt» på Den Nationale Scene. Handlingen er lagt til første verdenskrig og beskriver de ekstreme kontrastene mellom fattige sjømenn og spekulative redere i «jobbetiden». Aldri før hadde byen,

og dens rike menn, blitt stilt i så grelt lys.

Den nye forestillingen «Vår ære/vår makt» som har urpremiere på DNS 29. januar, bruker Nordahl Griegs stykke som en portal tilbake i tid. Teateret blir et mørkerom og forestillingen fremkaller en fortrengt side av byens kollektive hukommelse.

Skuespillere og musikere er i den nye oppsetningen ”fremkallere” – de henter frem glemte sider ved bergensernes fortid som har vært med å prege dem de har blitt, og de konfronterer Nordahl Grieg selv, som plutselig er tilbake på DNS i 2016.

Det er Tore Vagn Lid og Cecilie Løveid som har skrevet «Vår ære/vår makt». Løveid vant nylig Ibsenprisen og Tore Vagn Lid har også fått en rekke utmerkelser for sine forestillinger. Han er kjent for sitt skarpe blikk på aktuelle problemstillinger og for å bruke både film, foto og musikk i teaterproduksjonene. I «Vår ære/vår makt» gransker Lid og Løveid forholdet mellom Griegs manus, vår samtid og teaterkunsten, og denne kvelden vil de snakke om hvordan de har jobbet.

Samtalen ledes av dramaturg Solrun Iversen.

Gratis

Arrangør: Den Nationale Scene i samarbeid med Litteraturhuset i Bergen.

▼ Show More Information

Østre Skostredet 5-7, 5017
Bergen
08 February , Monday 19:00

More Events Nearby

 20 November , Tuesday
 Grieghallen, Bergen
 22 November , Thursday
 USF Verftet, Bergen
 21 November , Wednesday
 Grieghallen, Bergen
 07 December , Friday
 Bergen, Norway, Bergen
 24 November , Saturday
 Grieghallen, Bergen
 03 December , Monday
 Dovile Matt Nail Academy, Bergen
 30 November , Friday
 KODE, Bergen
 28 November , Wednesday
 MadamFelle, Bergen