Erlend Ropstad - Bergen Live Sessions

Etter at Erlend Ropstad på «Hva Om Det Ikke Er Sånn Som Du Tror At Det Er» i 2013 flyttet tekstuniverset og språket sitt til hjembygda Vennesla, har tapt kjærlighet og evig utilstrekkelighet vært gjennomgangstema. Formidlet på et diskret sørlandsk språk der sangens kjerne ligger i det usagte og det ugjorte.

innspillingen av «Det Beste Vi Får Til» gav Erlend Ropstad bandet fri. I motsetning til på den foregående plata der de sammen gikk i studio med skisser og lot låtene bli til der, har han denne gangen skrevet ferdig låtene før han gikk i studio og spilt de fleste instrumentene selv. Strykerne er byttet ut med synth, tempoet er satt ned og ropene har blitt enda mer desperate. Musikalsk sett henter Ropstad inspirasjon fra de turbulente ungdomsårene i Vennesla med Bruce Springsteen og Lou Reed, til de minst like turbulente voksenårene med Thåström og Håkan Hellström.

På forrige album «Her Om Natta» ba Erlend Ropstad om å bli en gammel svensk visesanger, men denne gangen nøyer han seg med å være en stigende norsk rockestjerne.
Erlend Ropstads gjennombrudd kom på hans første norskspråklige plate «Hva Om Det Ikke Er Sånn Som Du Tror At Det Er» som kom i 2013 og ble dobbelt Spellemann-nominert (Tekst og Vise). Men det var først i fjor han etablerte seg for alvor som liveartist med «Her Om Natta». I 2016 feirer han ti år som plateartist!

Det Beste Vi Får Til slippes 20. november med releasekonsert på John Dee 23. januar 2016. Med seg på turnéen har Erlend Ropstad sitt nye faste kompani: Gunnar Sæter på trommer, Per Tobro på bass og Mattias Hellberg på gitar, og sammen kaller de seg Erlend Ropstad & co.

▼ Show More Information

Øvre Ole Bullsplass 3, 5012
Bergen
09 February , Tuesday 19:00

More Events Nearby

 17 November , Saturday
 USF Verftet, Bergen
 20 November , Tuesday
 Grieghallen, Bergen
 22 November , Thursday
 USF Verftet, Bergen
 15 November , Thursday
 Bergen, Norway, Bergen
 21 November , Wednesday
 Grieghallen, Bergen
 07 December , Friday
 Bergen, Norway, Bergen
 24 November , Saturday
 Grieghallen, Bergen
 03 December , Monday
 Dovile Matt Nail Academy, Bergen
 17 November , Saturday
 Bergen Internasjonale Kultursenter, Bergen
 30 November , Friday
 KODE, Bergen
 28 November , Wednesday
 MadamFelle, Bergen