Dunamenti bringatúra Passautól Greinig

Dunamenti bringatúra Passau - Linz - Grein (3 nap/2 éjszaka)

2018. augusztus 18-20 (szombat-vasárnap-hétfő).
Kecskemét – Passau – Linz – Grein – Kecskemét utazás autóbusszal.
A Duna, a maga 2850 kilométeres hosszával – Ausztriában a bajor Passau és a szlovák Pozsony közötti 350 kilométeres szakasszal

– a Volga után Európa második leghosszabb folyója. Partjai mentén számtalan dal és monda látott napvilágot; császárok és királyok egykori kedvelt útvonaláról, amelyekről ma kolostorok és várak, középkori városok és pompázatos rezidenciák regélnek. Európa legkedveltebb kerékpáros túravonala! Az útvonal mentén gyönyörű tájakon át vezet az út: ilyen például a lenyűgöző Schlögener-Schlinge a Duna völgyében (Alsó-Ausztria), ahol megváltozik a folyó folyásiránya. Vagy Felső-Ausztria tartományi fővárosa, Linz, ahol a legnevesebb rendezvények a „Klangwolke” és az „Ars Electronia” fesztiválok közvetlenül a folyóparton kerülnek megrendezésre, és ilyen a Linz és Grein közötti szakasz, az „Apátságok és zarándokhelyek vidéke”.
A bringatúra nehézsége: könnyű (családi program)
1 nap: Kecskemét – Passau - Schlögener (50 km bringázás)
Indulás 01:45 óra, Kecskemét, Auchan parkoló. Gyülekező 01:00-től (bringák felpakolása). Délelőtt Passau határába érkezés után átbringázunk a három folyó (Duna, Inn, Ilz) találkozásánál épült városba. Gyalog felmegyünk a várba, ahol csodás panoráma nyílik a folyókra, majd városban lesz egy kis szabadidő. Ezután indulunk Schlögener-Schlinge (az osztrák Duna-kanyar), ahol megváltozik a folyó folyásiránya. Útközben elhaladunk várak, vízierőművek, kempingek mellett. A német–osztrák határ jelképes átlépése után egy bringás büfében megvacsorázunk (fakultatív). Tovább a parti úton haladva a Haichenbach várrom alatt elérjük Au-t, ahonnan a kerékpáros komppal átkelünk a túloldalra, Schlögenbe. Feltúrázunk a lenyűgöző panorámájú kilátóba, ahonnan páratlan kilátás tárul a Duna-hurokra! Felpakoljuk a kerékpárokat és Linzbe indulunk a szállásunkra.
2. nap: Linz – Schlögener – Linz (70 km bringázás)
Reggeli után visszabuszozunk a Schlögener-Schlingebe és onnan tekerünk be Linzbe a festői tájon. A hegyeket elhagyva a folyó egyre jobban kiszélesedik. Eltekerünk a szállásunkra, majd megvacsorázunk. Vacsora után gyalogos városnézés Linz belvárosában.
3 nap: Linz – Grein – Kecskemét (60 km bringázás)
Reggeli után felnyergeljük a bringákat és elindulunk a Duna vonalában Grein irányába. Útközben tovább gyönyörködünk a folyóban, az érintetlen ligetek, rétek, és végül az elragadó hajós- barokk városka Grein a végcél. Grein közelében felpakoljuk a vasakat és hazaindulunk. Hazaérkezés Kecskemétre késő éjszaka.
Részvételi díj egyesületi tagoknak: 22 900,- Ft/fő (mely tartalmazza utazás autóbusszal, saját kerékpár szállítást, a túravezetést) és 65,- EUR/fő (a szállás, mely a helyszínen fizetendő) + 2 EUR/fő idegenforgalmi adó.
Egyesületi tagsági díj: 1 200,- Ft/év

Jelentkezési határidő: 2018. április 16-ig 10 000,- Ft /fő előleg befizetéssel az egyesület számlaszámra:
Pedál Világ Egyesület
CIB: 10701094-70084357-51100005
Megjegyzésben írjátok be a részvevő nevét + Dunamenti túra.
A részvételi költség tartalmazza:
• Az utazást autóbusszal Kecskemétről és vissza
• Saját kerékpárok szállítását
• Túravezetést
• 2 éjszaka szállás ifjúsági jellegű szálláson (emeletes ágyak, sajár fürdő/mosdó, törölközőt hozni kell, ágynemű van!)
• 2 reggeli

A részvételi költség nem tartalmazza:
• 1 vacsora a szálláson 7 EUR/fő
• további étkezést
• esetleges belépőket, komp díj (kb. 3-5 EUR/átkelés)
• a poggyász- és balesetbiztosítást

A túra minimális létszáma 40 fő

További infó: +36203239299 vagy pedalvilag@gmail.com

Várunk Benneteket! „Hogy sose tekerj egyedül!”

▼ Show More Information


Linz
18 August , Saturday 01:00

More Events Nearby

 10 February , Sunday
 Event Restaurant Kürnberghalle, Leonding
 10 February , Sunday
 kürnberghalle Ieonding, Leonding
 10 February , Sunday
 kürnberghalle Ieonding, Leonding