Dixie Chicks - 22. april @ Forum Horsens

Horsens & Friends præsenterer

DIXIE CHICKS
FORUM HORSENS
FREDAG 22. APRIL 2016
KL. 20.00

”Falconer virkede for lille, da Dixie Chicks for første gang spillede i Danmark”. Således indledte Politiken deres anmeldelse af
Dixie Chicks’ koncert i marts sidste år. De danske fans kan godt begynde at glæde

sig, for der bliver mere plads for de tre smukke texanere,
at boltre sig på rent musikalsk, når de gæster Forum Horsens med deres med power-countrypop fulde af harmonier, lækre riffs og væg-til-væg
omkvæd.

Hvorfor skulle der egentlig gå ti år inden vi i Danmark fik besøg af Dixie Chicks, som dengang tronede i både pop- og countryverden som den mest sælgende kvindegruppe? De spillede stadioner og dominerede hitlisterne, og havde alverdens succes, lige indtil forsanger Natalie Maines under en London-koncert og lige før invasionen af Irak i 2003 sagde, at hun skammede sig over, at præsident George W. Bush var texaner. Det udløste en voldsom boykot fra deres amerikanske fans, som førte til at de blev flået ned af salgslisterne og ligefrem lagt for had, og dermed mistede halvdelen af deres US fanbase.

Vi skal frem til 2007 hvor singlen ”Not Ready To Make Nice” markerede deres comeback, og vandt en Grammy Award for ”Song Of The Year”. Den sang var på det Rick Rubin producerede album ”Taking The Long Way”, som også vandt en Grammy for “Album Of The Year”.
I alt er det i skrivende stund blevet til 13 Grammy Awards, og søstrene Martie Erwin Maguire og Emily Erwin Robison, samt forsanger Natalie Maines, tilsammen Dixie Chicks, er den bedst sælgende kvindelige gruppe i nogen genre. De har æren af at være den eneste Country gruppe nogensinde samt den eneste kvindelige gruppe i enhver genre, der på hinanden følgende har modtaget Diamond Awards, for pladesalg på over 10 millioner eksemplarer.

Bandet er fra Dallas, Texas og blev dannet i 1989, men skulle frem til slutningen af 1990’erne med et par udskiftninger i besætningen, før de fik kommerciel succes med sange som "Wide Open Spaces", "Cowboy Take Me Away", og "Long Time Gone". Syv studiealbums og live-udgivelser samt opsamlingsalbums udgør bandets musikalske bagage, og gennem et årti er Dixie Chicks gået fra at være et band, til et fænomen, med over 30 millioner solgte album!

Superstjerner, overløbere, innovatører, helte, skurke, og mødre.. Sådan bliver de tre amerikanske Country/Pop/Bluegrass sangerinder beskrevet i deres biografi, men du kan kalde dem hvad du vil, én ting er sikkert, du går ikke galt i byen til deres koncert, for du bliver blæst omkuld af deres fantastiske live-optræden, læs blot et par af de danske anmelderes citater nedenfor.

www.dixiechicks.com

BT:
”… De blev modtaget med stor jubel. Allerede under første, medrivende countryrockende 'I Can Love You Better' (efter sigende en hyldest til idolet Dolly Parton) rakte den småpunkede Maines sine sortlakerede kløer ud efter publikum. Hun holdt fast de næste par timer.
Det var slående her til aften, hvor utrolig vellydende og godt band

▼ Show More Information

Langmarksvej 53, 8700
Horsens
22 April , Friday 20:00

More Events Nearby