Concert de JAZZ - Joris Teepe Trio & Machteld Cambridge

Concert de JAZZ - Joris Teepe Trio & Special Guest – Machteld Cambridge (S.U.A)

Ploiești JAZZ Festival 2017

Joris Teepe – contrabas (Olanda)
Freddie Bryant – chitară (S.U.A.)
Marc Miralta – tobe (Spania)

Joris Teepe, Marc Miralta și Freddie Bryant s-au întâlnit în 1992 în Brooklyn, New York. Scena

de jazz din New York era foarte interesantă și creativă și s-au creat prietenii de o viață în acele zile. Acum, după douăzeci și cinci de ani, cei trei continuă să cânte împreună și se poate vedea cu ușurință în concertele lor experiența lor de viață și respectul reciproc pe care și-l poartă.
Machteld Cambridge concertează în calitate de solist vocal invitat la evenimente muzicale în Olanda, Belgia și Germania și cântă cu orchestre de jazz celebre dar și mai puțin cunoscute. A efectuat un turneu în Israel împreună cu Michael Varekamp (trompetă și voce). În ultima perioadă a participat la Festivaluri de jazz precum cele de la Breda, Middelburg, Jazz in Duketown.
Este născută în Olanda dar a crescut în Surinam, o fostă colonie Olandeză din America de Sud. O parte din pasiunea sa pentru jazz, rithm&blues își are originile în copilăria sa din Surinam, unde a fost expusă la muzica marilor artiști de jazz ca Ella Fitzgerald și Oscar Peterson alături de sunete tropicale specifice Americii de Sud și împrejurimilor sale.
La fel ca mulți artiști de culoare, Machteld și-a început cariera de cântăreață în Biserică, trecând mai târziu la muzică de jazz. Cu o voce puternică și plină de energie, ea cântă Blues și Balade, prezentând tradiția jazz-ului American publicului, cântând atât standarde din folclorul American dar și melodii negro spirituals și gospel. Ea spune că interpretează fiecare piesă lăsându-se condusă de textul acesteia.
Basistul Joris Teepe (New York & Amsterdam) a lucrat cu legende ale jazz-ului precum Benny Golson, Barry Harris, Bobby Watson, Sonny Fortune, Chris Potter Randy Brecker și Billy Hart. Cea mai lungă colaborare a sa a fost cu Rashied Ali (ultimul toboșar al lui John Coltrane), alături de care a înregistrat patru Cd-uri și a efectuat turnee în toată lumea timp de nouă ani. Conduce propriul său grup de douăzeci și cinci de ani și a înregistrat șaisprezece Cd-uri în calitate de lider.
Freddie Bryant (New York) a concertat în cincizeci și două de țări și a înregistrat opt Cd-uri în calitate de lider și încă mai multe ca și sideman. Are o sensibilitate deosebită pentru muzica de jazz dar cântă și muzică braziliană, latino cât și alte stiluri la cel mai înalt nivel, fiind în același timp un împlinit chitarist de muzică clasică. Freddie este profesor la Berklee College of Music din Boston (S.U.A.) și în Groningen (Olanda). A colaborat cu staruri precum trompetistul Tom Harrell și toboșarul Ben Riley.
Marc Miralta poate interpreta la tobe, vibrafon, tablas și cajón. S-a născut în Barcelona dar la începutul anilor ʼ90 s-a mutat la Boston. Marc a studiat la Berklee College of Music, unde a cunoscut muzicieni printre care: Seamus Blake, Kurt Rosenwinkel, Mark Turner și Joshua Redman. Mai târziu s-a mutat la New York, unde a început să cânte alături de Freddie Bryant, Avishai Cohen, Joris Teepe și Larry Goldings. Marc a mai colaborat cu muzicienii Paquito D'Rivera, Pat Metheny, Art Farmer, Steve Lacy.

▼ Show More Information

filarmonica Ploiesti
Ploiesti
25 November , Saturday 21:00

More Events Nearby

 21 November , Wednesday
 Anticaffe New Experience, Ploiesti