Community vibe of Hölö! Vårfest & co-creation på Nackunga

Kära vänner, extended family och utsocknes!

Välkomna till Nackunga 12-13 maj för en maffig vårfest och en helg där vi firar "the community vibe" of Hölö-Järna-Gnesta!
Eventet kommer uppdateras allt eftersom nya akter tillkommer, så håll utkik!

Att leva i gemenskap och att samskapa är ett framträdande

drag för vår trakt. Vi vill samla stora triben och alla som är nyfikna på hur tillsammans-skap gör livet rikare.
När solen vaknat och äppelblommen just slagit ut ses vi för att festa, leka och lära ihop i två dagar. Kom en stund eller kom hela helgen! Vi längtar efter att mötas och samskapa med er!

12/5 CELEBRATION!

10 - Dagen börjar i kroppen! Vi leker igång oss för att sedan jobba tillsammans i trädgården, ta hand om odlingar, ved och matlagning.
13 - Sopplunch och solhäng på gräset
14.30 - Barnteater, ungdomsaktiviteter, rundvisning på Nackunga och samtal om att leva i community. Hur gör vi? Hur gör ni??
Från 17 - MUSIK! (Konsertprogram kommer), grillning och picnic, ta med det du vill äta!
21 - 00 Vårbrasa, eldshow och rot-sång
Bar och bastu, jam och eldcirkel...

13/5 TRANSFORMATION!

Söndagen kommer vara en inspirations- och workshopdag för alla som är intresserade av att leva i gemenskap, driver samskapade projekt eller har community-initiativ på gång som ni skulle vilja ha coachning på. Vi kan ta emot högst 50 pers. och vill därför att ni anmäler er till DENNA DAG 13/5 (den 12/5 är det bara att dyka upp) innan till Sofi på hakansson.sofi@gmail.com.

10-13: "Open Space" med tema: Att leva och skapa i gemenskap. Open Space är en metod som tillåter flera ämnen att utforskas parallellt i en stor grupp. Vi utbyter erfarenheter och alla som vill kan ta upp frågeställningar och leda en samtalsgrupp.
Exempel på samtalsämnen: Hur kan "ett liv i gemenskap" utgöra en respons på samtidens stora frågor? Sam-liv - hur gör ni? Kommunikation och konflikthantering. Hur får man till ”liv på gården”, när arbetslivet är förlagt någon annanstans? Höns, bin, får – hur börjar man?

13 - Lunchsoppa till självkostnadspris, mingel i gröngräset

14-16: Eftermiddagen vigs åt projekt-coachning, där personer och grupper med projektidéer/initiativ blir coachade av de andra deltagarna. Med hjälp av metoden Design for Wiser Action (som är ett fantastiskt projektverktyg!!) får man större tydlighet runt sin idé och konkreta steg för handling. Projekten kan t.ex. vara att starta upp en gård/gemenskap, få till ett specifikt byggprojekt eller skapa en festival hemma på gården.

Om du känner ”YES, jag/vi vill ha coachning!”, hör av dig till Sofi innan. Beroende på hur många vi blir kan vi ge plats för 5-12 projekt att bli coachade.

Efter workshopdagen är avklarad kan vad som helst hända, jam, matlagning, dans och mys... välkomna att hänga kvar tills det kvällas.

Vi längtar efter att ses, i fest, i lek och i utbyte av lärande!
VARMT VÄLKOMNA!

♥️

Nackunga family and friends
Sofi, Anna, Iben, Mattias, Andreas, Peter, Nackunga-barnen m. fl. m.fl.

PS. Samma dag som Nackungas vårfest är det även konstutställning med Tekla Utterström och konsert med Salona/Me Lioness band på Hölö Kyrkskola, gångavstånd från Nackunga! Besök oss båda and feel into that special Hölö-vibe!

▼ Show More Information

Nackunga 1, 15392
Hölö
12 May , Saturday 10:00

More Events Nearby