CHRISTIAN McBRIDE TRIO // BERGEN JAZZFORUM

Groovy og hett med en av jazzens beste bassister

CHRISTIAN MCBRIDE bass CHRISTIAN SANDS piano ULYSSENS OWENS JR trommer

Christian McBride har skapt seg et fabelaktig rennomme gjennom de siste 20 årene og regnes i dag som en av verdens ledende jazzbassister. Det at han har dukket opp på mer enn 300

plater og har spilt med folk som Chick Corea, Herbie Hancock, Brad Mehldau, James Brown, Diana Krall og Sting vitner både om hans høye stjerne i jazzverden, og om hans enorme musikalske diversitet. Med et virituost grep om sitt instrument og alt fra klassisk smooth jazz til dampende R & B på reportoaret har han også pådratt seg fire Grammys. New York-bosatte og Philadelphia-fødte McBride nyter ikke bare respekt som bassist, han er også kjent som komponist, arrangør, pedagog, kurator og administrator. Og som borgerrettsaktivist, som talsmann for svarte musikeres rettigheter i Statene på tidlig 2000-tall.

Gjetordet om live-artisten McBride går foran ham, og på Copenhagen Jazz Festival i fjor spilte de intet mindre enn to utsolgte konserter. For tiden er McBride artist in recidence ved den fasjonable utdanningsinstitusjonen og konsertscenen Wigmore Hall i London. Da dette ble feiret med en konsert med Christian McBride Trio for London-publikummet i juni i år, skrev anmelderen ” Is it too soon to nominate a gig of the year?” Nå kan du også oppleve ham live på plate, for i høst kom albumet ”Live at the Village Vanguard” ut.

Men hvorfor nøye seg med the next best thing? Fredag 11. Mars kan du oppleve McBride og hans fantastiske trio på Bergen Jazzforum!

Billetter: 250,-/200,- (BT-fordel)/150,-(medlem)
Dørene åpner kl 20:00
I samarbeid med Vestnorsk Jazzsenter

https://bergenjazzforum.no/?p=3185

▼ Show More Information

Georgernes Verft 12, 5011
Bergen
11 March , Friday 21:00

More Events Nearby

 20 November , Tuesday
 Grieghallen, Bergen
 22 November , Thursday
 USF Verftet, Bergen
 21 November , Wednesday
 Grieghallen, Bergen
 07 December , Friday
 Bergen, Norway, Bergen
 24 November , Saturday
 Grieghallen, Bergen
 03 December , Monday
 Dovile Matt Nail Academy, Bergen
 30 November , Friday
 KODE, Bergen
 28 November , Wednesday
 MadamFelle, Bergen