BUĐENJE MUDROSTI KOSE | predavanje i radionica

Ono što danas zovemo "njega i bojenje" kose, vuče korijene iz drevnih znanja i praksi koje su za svrhu imale očuvanje kose, njenih funkcija i veličanje autentičnosti i prirodne ljepote. Prava funkcija i uloga kose, ali i kvalitete koje ona predstavlja, danas su podlegle modnim trendovima i igri mijenjanja

identiteta. Kosa je oduvije bila simbol duhovne posvećenosti, integriteta, dosljednosti, ali i senzualnosti i mirne snage. Ljudi koji odrastaju s očuvanom kosom opisuju je kao produžetak svojih čula, organ intuicije...

Kroz PRIČU O KOSI koja nas vodi linijama povijesti kose i tretmana kojima danas podliježe, objašnjava nam se i smijer razvoja društva. Poruka kose puno je više od one o ljepoti i senzualnosti, kao i njena uloga u ravnoteži ljudskog bića. Spoznaja da je kosa nadasve svrhovit i funkcionalan dio tijela i dio izričaja našeg Bića, nudi novi pristup ne samo u njezi kose, već u cjelokupnom odnosu sa sobom samima.

Kako njegovati i podržavati kosu u njenoj prirodnoj ljepoti i ravnoteži naučiti će nas princip po kojem to rade biljke:
PRIČA O KANI uvod je u radionicu terapeutskog bojenja i njege kose. Vodi nas putevima kane od Orijenta do Zapada i nakon dugog zatišja, donosi njenu istinitu priču. Radionica pruža sve osnovne informacije o pravilnoj pripremi i nanošenju smjesa organskih biljnih pigmenata za bojenje i njegu kose i vlasišta s terapeutskim učinkom. Omogućuje vam da samostalno obojite kosu na JEDINI 100% prirodan način ili je samo njegujete i uravnotežite funkcije vlasišta. Nakon radionice, svatko će imati mogućnost dobiti svoju individualiziranu recepturu.

PRIČA O KRUNI priča je o vrhovnoj ulozi ljudske kose i donosi mnoge (unutarnje) slike koje nadahnjuju na drugačiji način nošenja svoje kose. U novim nadahnućima, na red dolaze rituali njege i zaštite kose koji sa svrhu imaju podržavanje i čuvanje njenih funkcija.
Neki od njih su:
- korištenje ulja
- češljanje, vezanje i pletenje kose
- motanje zaštitnih turbana/marama

Datum: 22.1.
Vrijeme: 17:00-19:00
Mjesto: Sportska dvorana Marin Cvetković, Opatija

Kotizacija: 200kn

Prijave i dodatni info:
kalinda.sara@gmail.com, 097 711 8388

Info o lokaciji:
091 577 6938

Prijave/odjave obavezne radi rezerviranja mjesta.

▼ Show More Information

Stubište Lipovica, 51410
Opatija
22 January , Friday 17:00

More Events Nearby

 29 September , Saturday
 Ičići, Croatia, Icici
 04 October , Thursday
 Automotodrom Grobnik, Cavle
 12 October , Friday
 Automotodrom Grobnik, Grobnik
 28 September , Friday
 Automotodrom Grobnik, Cavle
 04 October , Thursday
 Automotodrom Grobnik, Grobnik
 04 October , Thursday
 Automotodrom Grobnik, Cavle
 18 October , Thursday
 Hotel Miramar, Opatija, Opatija
 19 October , Friday
 Automotodrom Grobnik, Grobnik