Big Band Ploiești in Concert - JAZZ Society

Big Band Ploiești in Concert - JAZZ Society
Ploiești JAZZ Festival 2017
(lansarea oficială - Big Band Ploiești)

Dirijori:
Joris Teepe
Zefir Brezeanu

Solistă:
Luiza Zan

Cântăreață, compozitoare, textier și interpretă de înaltă clasă, Luiza Zan este una dintre cele mai proeminente figuri din jazz-ul

românesc. Ea s-a născut în 1980 într-o familie de muzicieni, mama, profesoară de vioară, bunicul, acordeonist. Astfel, gustul pentru sunete şi partituri i s-a format încă de mică. Luiza Zan si-a început cariera la vârsta de 4 ani. Atunci a câștigat premiul I la un concurs pentru șoimii patriei din timpul epocii comuniste. Aceeași piesă interpretată la concursul pentru copii („Frunzuliţa d’alior”) îi aduce premiul I la Festivalul Internațional Cerbul de Aur, din iulie 2004, la exact o săptămână după cucerirea unui prestigios premiu al II-lea la Festivalul de Jazz din Montreux, Elveția.
A urmat Liceul de Arte la Piatra Neamţ, la secţia canto clasic. După mai multe premii câştigate la olimpiade naţionale de muzică a fost admisă la Conservatorul din Iaşi fără examen. Aici a studiat lied-oratoriu, o muzică vocal-simfonică, care permite doar solişti şi orchestră, fără mişcare, decor, teatru sau costum.

▼ Show More Information

filarmonica Ploiesti
Ploiesti
23 November , Thursday 21:00

More Events Nearby