AJS NIGRUTIN & PRTI BEE GEE @ Crkva, Rijeka

AJS NIGRUTIN

Rijetko koja javna osoba na prostorima bivše Jugoslavije ima takav status kao Ajs Nigrutin. Ajzak je roman za sebe, momak iz prigradske perspektive koji savršeno vidi "svijet oko nas",
neopterećen ni selom ni gradom. A onda sve to pretoči uglavnom u opscenu, ali više nego realnu i istinitu

liriku.

Poznati i priznati beogradski hip-hoper, poznatiji kao Ajs Nigrutin ili Čavo ledeni, Ajzaklija-Stomaklija, Svež Nigrutin, Freš Nigrutin i Has MS, simpatije svekolike glazbene javnosti pobrao je prvo zbog provokativnih tekstova pjesama koje piše, a potom i zbog nesvakidašnjeg scenskog nastupa. Da je rođeni showman, ovaj košarkaški visoki momak iz beogradskog naselja Kotež dokazao je prije pet godina sudjelovanjem u reality-showu VIP Veliki brat, kada na opće razočarenje velikog broja fanova nije uzeo pobjedu.

Tako Ajs Nigrutin iza sebe ima 4 albuma. Prvi album izbacio je 2002. godine pod nazivom „Nigrutinski rečeno“. Nakon njega je uslijedio „Štrokavi pazuh“ 2005. godine, a 2008. je izbacio „Kajmak i katran“. Posljednji u nizu albuma jest „Fujznem đigili“ koji je nastao u suradnji s Bvanom 2009. godine.

Iako ga već neko vrijeme nismo vidjeli na solo nastupu, odlučio nas je počastiti svojim dolaskom u Rijeku!

PRTI BEE GEE

Beogradska rap grupa koja je rap fenomen širih razmjera. Mogli bi se tumačiti kao beogradski NWA, mada bi to bilo nepotrebno umanjivanje njihove neosporne autentičnosti. Grupu su oko 2000. formirali Davor Bobić (Mos-kri, preminuo u 2005.), Marko Jarnević (Euffrat/Eufframe) i Mickrey Mouse. Vrlo brzo su dostigli zavidnu reputaciju u beogradskim underground rap krugovima, a potom osvojili i publiku po okolnim zemljama, najviše Hrvatskoj i Bosni, medju tinejdžerima Zagreba i Sarajeva - koji su vrlo dobro razumjeli o čemu Prti Bee Gee repaju.
Davor Bobić je neosporno čovjek čija je lucidnost, duhovitost i iskustvo sa gradskih ulica formirala ideologiju grupe Prti Bee Gee, koja je definirala njihov (za neke) vrlo kontroverzan pristup životu kroz slogan "heroin rap", koja ovu grupu stavlja daleko daleko ispred bilo čega što je balkanski hip hop imao, ali i ne samo balkanski.
Pjesma "Pajp" se prvi put zavrtila na radio SKCu oko 2001. i najavila dolazak nečega što regija još nije čula.
Grupa je izdala samo jedan pravi album ("Grejtest ThITS", 2003.), album koji se kao zaraza pronio regijom i svojom direktnošću vrlo brzo osigurao posebno mjesto među fanovima i ne samo hip-hopa. Uz Bad Copy, Prti Bee Gee su bili drugi do beogradskog "smoked" undergrounda, u kojem su jos Bwana, Seven, Hejter Luca…

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Pretprodaja ulaznica:

od 10.12. do 05.01. - 50 kn ( RASPRODANO )
od 11.01. do 27.01. - 60 kn ( ili do isteka zaliha )

Na dan koncerta: 70 kn

PRETPRODAJNA MJESTA:

Caffe Bar Striga
Rakhia Bar - Rijeka

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

MI SMO CRKVA
http://www.crkva.club

BALKAN KOLEKTIV
http://www.facebook.com/balkan.kolektiv

▼ Show More Information

Ružićeva 22, 51000
Rijeka
29 January , Friday 23:00

More Events Nearby

 17 July , Tuesday
 Ljetna Pozornica Opatija, Opatija Summer Stage, Opatija
 21 July , Saturday
 Visit Opatija, Opatija
 10 July , Tuesday
 Fuzine, Croatia, Fuzine
 25 June , Monday
 Automotodrom Grobnik, Cavle
 28 June , Thursday
 Visit Opatija, Opatija
 23 July , Monday
 Automotodrom Grobnik, Cavle
 21 July , Saturday
 Ika, Croatia, Ika
 22 July , Sunday
 Milton-Škola stranih jezika, Rijeka
 19 July , Thursday
 Krk Cizici,
 13 July , Friday
 Automotodrom Grobnik, Cavle
 23 July , Monday
 Abbazia, Croatia, Opatija