a-ha - Bergenhus Festning, Koengen

a-ha avslutter verdensturnéen i Bergen lørdag 7. mai 2016!

Det er med stor glede vi kan offentliggjøre at a-ha har valgt Bergen og Bergenhus Festning som arena for deres aller siste konsert på den pågående verdensturnéen ”Cast in Steel”, som startet i september i år i Sør-Amerika.

I år er det 30 år

siden «Take on Me» gikk inn på førsteplass på verdens mest betydningsfulle hitliste, USAs Billboard Hot 100. En bragd ingen norske artister har klart å tangere. Det er også 30 år siden debutalbum «Hunting High And Low» nådde butikkhyllene verden over. Den er i dag solgt i over 10 millioner eksemplarer, et tall kun forbehold de aller største av verdens artister.

Platen var ikke bare en kommersiell suksess, ettertiden har også vist at den har tålt tidens tann kreativt sett. I en tid hvor popmusikken og teknologien var i en rivende utvikling, er det ofte en overhengende fare for at man få år seinere kan fremstå som datert. Så er ikke tilfelle her. Låter som «The Sun Always Shines on TV», «Train of Thought» og ikke minst det smellvakre tittelkuttet, står fremdeles som noe av den skarpeste pop-musikken som har blitt skrevet her til lands.

Tidligere i år ble det kjent at a-ha ble vekket fra dvalen for å være spesielle gjester på den enorme Rock in Rio-festivalen i Brasil, som også feiret 30-årsjubileum i år. Da a-ha spilte der for første gang i 1991, endte de i Guinness Rekordbok for fleste betalende publikummere på en konsert. Hele 198.000 løste billett for å se den norske trioen på Maracanã stadion.

Gjenforening har ført med seg ny plate og utvalgte spillejobber verden over. «Cast in Steel» gikk tidligere i år rett inn på 7. plass i England, og viser med all tydelighet at interessen for bandet fortsatt er høyst tilstedeværende.

Turnéen som kommer til Bergen neste år reflekterer bandets fantastiske karriere med et bredt utvalg a-ha sine største og viktigste låter. Og de er det mange av. a-ha-katalogen er spekket med gull fra de tidlige årene med «Hunting High and Low» og «Scoundrel Days» og frem til nyere tid hvor plater som «Analogue» og «Foot of the Mountain» har sementert deres status som vårt viktigste og største band noensinne.

Bergenskonserten til våren blir en unik anledning og siste sjanse til oppleve a-ha på en scene i 2016. Vi gleder oss til å ta i mot Morten, Magne og Pål i Bergen lørdag 7. mai og gi bandet en verdig avslutning på “Cast in Steel”-turnéen.

Dato: Lørdag 7. mai 2016
Sted: Bergenhus Festning – Koengen
Billetter: 650 kr + avgift (det selges også et begrenset antall Golden Circle-billetter til 1200 kr + avgift)
Portene åpner kl 18.00
Oridnært billettsalg fra torsdag 10. desember kl 09.00 via Billettservice.no
Presentert av Bergen Live, Live Nation og Scoundrel Days
Info: bergenlive.no / livenation.no / a-ha.com

▼ Show More Information

Koengen
adress is not specified
07 May , Saturday 18:00