Λεμεσός - Βιωματικό Eργαστήριο Eξειδίκευσης

Αγαπητές και αγαπητοί,

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τη διοργάνωση βιωματικού εργαστηρίου με τίτλο «Δυσλεξία και Φωνολογική Επίγνωση» στις 2 & 3 Δεκεμβρίου 2017 με εισηγήτριες την Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Σουζάνα Παντελιάδου και την Ειδική Παιδαγωγό

κ. Αναστασία Χιδερίδου-Μανδαρή.

Ένα δημιουργικό Σαββατοκύριακο για την κατανόηση της δυσλεξίας και τη διδασκαλία της φωνολογικής επίγνωσης με χρήση εξειδικευμένων υλικών (Rocket Cards & Rocket Frames)!

Δίνεται Βεβαίωση Εξειδίκευσης στη Διδασκαλία της Φωνολογικής Επίγνωσης.

Δηλώστε συμμετοχή: http://www.rocket-lexia.com/site/index.php/epimorfosi/seminaria/79-seminaria-forms/246-forma-eggrafis

Στόχος

Σύμφωνα με τη σύγχρονη έρευνα, η φωνολογική επίγνωση προβλέπει την αναγνωστική επίδοση των παιδιών από την προσχολική ηλικία και είναι ισχυρός προγνωστικός παράγοντας της δυσλεξίας. Επιπλέον, η διδασκαλία της φωνολογικής επίγνωσης οδηγεί στην βελτίωση της αναγνωστικής επίδοσης των παιδιών και για αυτό το λόγο, η διδασκαλία της φωνολογικής επίγνωσης υιοθετείται από τις ευρωπαϊκές και διεθνείς επιστημονικές οργανώσεις στο χώρο της ανάγνωσης.
Όμως, η διδασκαλία της φωνολογικής επίγνωσης έχει πολύ μεγάλη επιτυχία όταν γίνεται εγκαίρως και με συστηματικό τρόπο και όταν είναι σαφής και σχεδιασμένη ανάλογα με τις ατομικές δυσκολίες κάθε παιδιού

Οι βιωματικές δραστηριότητες στο εργαστήριο στοχεύουν:
1. στην κατανόηση στην πράξη του περιεχομένου, των διαστάσεων και των δεξιοτήτων της φωνολογικής επίγνωσης και
2. στην εμπέδωση της σχέσης μεταξύ ελλιπούς φωνολογικής επίγνωσης και δυσλεξίας.

Περνάμε από την θεωρία στην πράξη χρησιμοποιώντας το εξειδικευμένο υλικό για τη διδασκαλία της Φωνολογικής Επίγνωσης (Rocket Cards &Rocket Frames)!

Σε ποιους απευθύνεται

Το βιωματικό εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, λογοπεδικούς κι άλλους επαγγελματίες που εργάζονται στο χώρο της ειδικής αγωγής καθώς και γονείς.

Που και πότε θα διεξαχθεί

Λεμεσός, Synergy Foundation: Ίδρυμα Μελέτης και Έρευνας
2 & 3 Δεκεμβρίου 2017

Διάρκεια εργαστηρίου
10 διδακτικές ώρες


Περιγραφή εργαστηρίου

Οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες, εμπλέκονται ενεργητικά στον σχεδιασμό και την πρακτική εφαρμογή διδακτικών δραστηριοτήτων και εκπαιδεύονται στη χρήση εξειδικευμένου υλικού καλλιέργειας της φωνολογικής επίγνωσης (Rocket Cards και Rocket Frames) μέσα από καθοδηγούμενη πρακτική.

Περιγραφή εξειδικευμένου υλικού

Μέσα από τα Rocket Cards και τα Rocket Frames τα παιδιά ανακαλύπτουν τις συλλαβές/ φωνήματα και μαθαίνουν συστηματικά να διαβάζουν και να γράφουν λέξεις, εστιάζοντας στην αντιστοιχία φωνήματος – γραφήματος.

Rocket Cards: Με 18 διασκεδαστικά φωνολογικά παιχνίδια τα παιδιά αναγνωρίζουν, αναλύουν και συνθέτουν τις συλλαβές και τα φωνήματα. Όλες οι δεξιότητες της φωνολογικής επίγνωσης σε ένα πακέτο φτιαγμένο από την αρχή για την ελληνική γλώσσα. Κάθε πακέτο περιλαμβάνει 150 ελκυστικές, πολύχρωμες κάρτες που απεικονίζουν λέξεις.

Rocket Frames: Τα παιδιά περνάνε σταδιακά από τη συλλαβική στη φωνημική επίγνωση και στη συνέχεια στην αντιστοιχία με γράμματα μέσα από 5 δραστηριότητες, σε ατομική και ομαδική διδασκαλία. Κάθε πακέτο περιλαμβάνει 60 πλαστικοποιημένες κάρτες διπλής όψης και πούλια. Τα παιδιά παίζουν με τα πούλια ή γράφουν και σβήνουν με μαρκαδόρο όσες φορές χρειάζεται.
Η κατασκευή των Rocket Cards και των Rocket Frames στηρίχθηκε στην αξιοποίηση των σύγχρονων ερευνητικών δεδομένων που αφορούν την ανάγνωση και τον ρόλο της φωνολογικής επίγνωσης στην κατάκτησή της.

Κόστος συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής είναι 180 ευρώ για την κανονική εγγραφή και 160 ευρώ για την εγγραφή ανέργων.
Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ και το εξειδικευμένο υλικό Rocket Cards και Rocket Frames κόστους 95 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: http://www.rocket-lexia.com/ ή επικοινωνήσετε μαζί μας ηλεκτρονικά στο info@rocket-lexia.com και τηλεφωνικά στο 6980595060.

▼ Show More Information


Limassol
02 December , Saturday 09:30

More Events Nearby